Poh­jois-Po­ris­sa si­jait­se­van Vaa­san­tien ja Poh­jois­väy­län liit­ty­mä­a­lu­een no­peus­ra­joi­tuk­set muu­te­taan ny­kyi­sis­tä 60 ja 50 ki­lo­met­rin tun­ti­ra­joi­tuk­sis­ta 40 ki­lo­met­riin tun­nis­sa. Li­säk­si Poh­jois­väy­län ja Lou­na­tuu­len­tien suun­nas­ta tu­le­vil­le au­toi­li­joil­le ase­te­taan pa­kol­lis­ta py­säyt­tä­mis­tä osoit­ta­vat stop-mer­kit. Muu­tok­set as­tu­vat voi­maan al­ku­ke­säl­lä.

Poh­jois-Po­rin ka­tu­verk­koa on vii­me vuo­si­na täy­den­net­ty pal­ve­le­maan eri­tyi­ses­ti uu­den mo­ni­toi­mi­ta­lon val­mis­tu­mi­sen myö­tä li­sään­ty­nyt­tä lii­ken­net­tä. Poh­jois­väy­län ra­ken­tu­mi­nen on oh­jan­nut lii­ken­net­tä en­tis­tä enem­män Vaa­san­tien kaut­ta Po­rin kes­kus­tan suun­taan.

Tek­ni­sen toi­mi­a­lan tu­le­vien vuo­sien in­ves­toin­ti­suun­ni­tel­mas­sa Vaa­san­tien ja Poh­jois­väy­län liit­ty­mään on esi­tet­ty lii­ken­neym­py­rän ja ke­vy­en lii­ken­teen ali­ku­lun ra­ken­ta­mis­ta vuo­del­le 2027.

– Nyt teh­tä­väl­lä no­peus­ra­joi­tus­ten alen­ta­mi­sel­la ja väis­tä­mis­vel­vol­li­suu­den ko­ros­ta­mi­sel­la tur­va­taan liit­ty­mä­a­lu­een toi­mi­vuus ja lii­ken­ne­tur­val­li­suus sii­hen as­ti, kun­nes lii­ken­neym­py­rän ja ali­ku­lun ra­ken­ta­mi­nen tu­lee ajan­koh­tai­sek­si, ker­too lii­ken­nein­si­nöö­ri Ei­ja Rii­hi­mä­ki.