Tuo­mas Sa­vo­nen / STT

Va­sem­mis­to­liit­to ai­koo esit­tää edus­kun­nan vä­li­ky­sy­mys­kes­kus­te­lun yh­tey­des­sä epä­luot­ta­mus­ta koko hal­li­tuk­sen li­säk­si erik­seen myös so­si­aa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­ril­le Kai­sa Juu­sol­le (ps.).

Edus­kun­nas­sa kes­kus­tel­laan tiis­tai­na vii­den op­po­si­ti­o­puo­lu­een yh­tei­ses­tä vä­li­ky­sy­myk­ses­tä, joka kos­kee sai­raa­loi­den ala­sa­joa.

Va­sem­mis­to­lii­ton edus­kun­ta­ryh­män pu­heen­joh­ta­jan Jus­si Sa­ra­mon mu­kaan Juu­so ei ole riit­tä­väs­ti pe­ril­lä vas­tuu­a­lu­een­sa pää­tök­sen­te­os­ta.

– Ke­hys­rii­hen myö­tä pal­jas­tui, et­tä ide­o­lo­gi­ses­ti jul­ki­sia pal­ve­lui­ta hal­vek­su­van hal­li­tuk­sen li­säk­si eri­tyi­nen on­gel­ma on, et­tei vas­tuu­mi­nis­te­ri ole teh­tä­vien­sä ta­sal­la, Sa­ra­mo kir­joit­taa vies­ti­pal­ve­lu X:ssä.

Sa­ra­mo us­koo, et­tä va­sem­mis­to­lii­ton epä­luot­ta­mus­lau­se so­si­aa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­ril­le saa tu­kea muis­ta op­po­si­ti­o­ryh­mis­tä.

– Muut puo­lu­eet ei­vät vie­lä ole päät­tä­neet, mut­ta ole­tan, et­tä tu­le­vat mu­kaan, Sa­ra­mo vies­tit­ti STT:lle.

Koko opposition yhteinen välikysymys

SDP, kes­kus­ta, vih­re­ät, va­sem­mis­to­liit­to ja Lii­ke Nyt jät­ti­vät tois­sa vii­kol­la vä­li­ky­sy­myk­sen sai­raa­loi­den ala­sa­jos­ta. Ky­sees­sä on tä­män vaa­li­kau­den en­sim­mäi­nen koko op­po­si­ti­on yh­tei­nen vä­li­ky­sy­mys.

Op­po­si­ti­o­puo­lu­eet ky­sy­vät vä­li­ky­sy­myk­ses­sään kes­kus­sai­raa­loi­den tu­le­vai­suu­des­ta ja sii­tä, mi­ten hal­li­tus ai­koo tur­va­ta pe­rus­tus­lain ta­kaa­mien so­si­aa­li- ja ter­vey­den­huol­lon pal­ve­lui­den saa­ta­vuu­den ja saa­vu­tet­ta­vuu­den kaik­kien hy­vin­voin­ti­a­lu­ei­den asuk­kail­le koko maas­sa.

Juu­so on jou­tu­nut vii­me viik­koi­na op­po­si­ti­on ko­van gril­lauk­sen koh­teek­si edus­kun­nan ky­se­ly­tun­neil­la, mis­sä on kes­kus­tel­tu pe­rus­teel­li­ses­ti sai­raa­la­pal­ve­lui­den tu­le­vai­suu­des­ta.

Vä­li­ky­sy­myk­seen liit­ty­vät luot­ta­mu­sää­nes­tyk­set jär­jes­te­tään edus­kun­nas­sa tä­män vii­kon per­jan­tai­na.