Kaupallinen yhteistyö: Parempaa työkykyä yli 70 asiantuntijan voimin
Terveystalo Pori Lääkäritalo on alueensa suurin työterveyshuollon palveluntuottaja. Työterveyttä tehdään moniammatillisina tiimeinä, joihin kuuluvat työterveyslääkärit ja -hoitajat, työfysioterapeutit, ravitsemusterapeutit, työterveyspsykologit ja psykoterapeutit.
Kun sairaus iskee, työuupumus hiipii elämään tai tapahtuu työtapaturma, hoitoon pitää päästä nopeasti. Porin Terveystalo palvelee laajoin aukioloajoin arkisin kello 20.00 asti ja viikonloppuisin kello 18.00 asti.
Työterveyden asiakkaat pääsevät niin työterveys- kuin yleislääkäreillekin sujuvasti ja nopeasti. Laboratorio ja kuvantaminen palvelevat joka päivä, myös iltaisin ja viikonloppuisin.Työtapaturmia hoidetaan päivittäin auki olevalla tapaturmapoliklinikalla, ja sairaalayksikössä suoritetaan monen erikoisalan kirurgisia toimenpiteitä.
Etänä lääkärin tai psykologin vastaanotolle
Hyvin toimivat etäpalvelut säästävät sekä työnantajan että työntekijän aikaa. Etäyhteyksien ansiosta lääkäri ja hoitaja ovat tavoitettavissa vuorokauden ympäri. Terveystalo -sovelluksen kautta työterveysasiakas voi olla suoraan yhteydessä omaan työterveystiimiinsä.
Terveystalo -sovelluksesta voi varata ajan vastaanotolle, tarkastella omia ajanvarauksiaan, omia terveys- ja rokotustietojaan sekä laboratoriotuloksiaan. Sieltä näkee näppärästi myös esimerkiksi koronatestituloksen.
Mobiilisovelluksen parhaisiin puoliin kuuluu, että sitä voi käyttää ajasta ja paikasta riippumatta. Terveysasioiden hoitamiseksi ei tarvitse esimerkiksi lähteä työpaikalta pois kesken työpäivän.
Terveystalo -sovelluksen kautta työterveysasiakas voi olla suoraan yhteydessä omaan työterveystiimiinsä.
Työterveyspsykologit ja psykoterapeutitkin ovat tavattavissa etäyhteyksin. Porin Terveystalossa mielenterveyden ammattilaisten määrää on viime vuosina tuntuvasti lisätty suuren kysynnän vuoksi. Porin Terveystalosta löytyy nykyisin jopa yhdeksän työterveyspsykologia ja kuusi psykoterapeuttia.
Työterveyspsykologin juttusille pääsee ilman lääkärin lähetettä Mielen Sparri ja Mielen Chat-palvelujen kautta. Terveystalon vastaavaa työterveyspsykologia Pauliina Ruusuvuorta on itseäänkin yllättänyt, kuinka hyvin videovastaanotto palvelee tarkoitustaan.
– Jos asiakas esimerkiksi kärsii sosiaalisesta jännittämisestä, hänen voi olla helpompikin jutella psykologille kotisohvalta käsin, Ruusuvuori toteaa.
Yhä useampi työnantaja sisällyttää työterveyshuollon sopimukseen myös mahdollisuuden lyhytpsykoterapiaan. Työterveydessä terapiaan pääsee nopeasti, kun taas KELA-terapiaan voi joutua jonottamaan kuukausia.
Vaikka mielen alueen ongelmien perimmäinen syy ei löytyisikään työpaikalta, oireet voivat pahentuessaan johtaa sairauspoissaoloihin. Terapialla on todistetusti sairauspoissaoloja vähentävä vaikutus.
Ravitsemusterapeutin palvelua ja Sporttiyhteistyötä
Yleisin syy, miksi asiakas saapuu ravitsemusterapeutin vastaanotolle, on ylipaino. Syitä voivat olla myös esimerkiksi vatsavaivat, kohonnut kolesteroli tai kohonnut verenpaine. Ravitsemusterapeutin vastaanotolla kartoitetaan potilaan ravitsemustilaa, ruokasuhdetta ja syömisen haasteita. Yhdessä pohditaan, miten tilannetta saataisiin paremmaksi.
Porin Terveystalo työskentelee myös huippu-urheilun parissa. Sporttiyhteistyötä tehdään ammattiurheilijoiden ja urheiluseurojen, kuten esimerkiksi Porin Ässien kanssa.
Terveystalo tarjoaa Sporttiyhteistyökumppaneittensa käyttöön urheiluun erikoistuneet huippuasiantuntijat ja erikoislääkärit. Terveystalon asiakkaina urheilijat saavat nopean avun tapaturmissa ja muihin urheiluun liittyvissä tarpeissaan.
Terveystalo Pori Lääkäritalo
Itsenäisyydenkatu 33
ma–pe 7-20 • la–su 9–18
puh. 030 6000*