Porilaista protoqueer-elämää sodan varjossa: Nike Sandelin -näyttely päättyy keskustelutilaisuuteen
Porilaista protoqueer-elämää sodan varjossa: Nike Sandelin -näyttely on esillä Satakunnan Museon Parvi -näyttelytilassa on päättymässä.
Näyttelyn päähenkilö Nike Sandelin (1903–1940) oli Porin Lyseon rehtorin tytär, joka eli rakkaussuhteessa naiseen. Niken tarina kertoo nuoruudesta, “oudoista” haluista, sivistysperheen elämästä ja sisällissodasta 1900-luvun alun suomenkielistyvässä Porissa.
Näyttelyn päätöspäivänä 26. tammikuuta järjestetään kello 14–15.30 keskustelutilaisuus, jossa UNESCO-professori Arto Kallioniemi (Helsingin yliopisto) puhuu kaupunkihistorian moninaisuuden merkityksestä. Felix Sorainen (Sibelius-Akatemian nuoriso-osasto) esittää Palmgrenin ja Sibeliuksen musiikkia. Dosentti Salla Aldrin Salskov (Åbo Akademi) puhuu kaksikielisyyden queer-tutkimuksen merkityksestä ja tutkija Kari Silvola (Jyväskylän yliopisto) siitä, miksi tarinat queer-ihmisistä ovat tärkeitä. Yleisö voi esittää kysymyksiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Tilaisuuden juontaa näyttelyn sisällöstä vastaava dosentti Antu Sorainen (Helsingin yliopisto). Paikalla on myös näyttelyn visuaalinen toteuttaja, graafikko Lena Malm.