Po­rin Kir­ju­rin­luo­dos­sa 13. ker­taa jär­jes­tet­tä­vä Po­ris­pe­re-fes­ti­vaa­li jul­kis­ti tu­le­van ke­sän oh­jel­mis­ton­sa lä­hes ko­ko­nai­suu­des­saan.

Ajan­koh­tai­sin jul­kis­tus on UMK-voit­ta­ja ja Suo­men tuo­re eu­ro­vii­su­e­dus­ta­ja, ysä­ri­dan­ce-ko­meet­ta Win­dows95man, jon­ka No Ru­les -hit­ti rai­kaa nyt pit­kin poi­kin Suo­mea. Pit­kään odo­tet­tu merk­ki­ta­paus on myös ra­kas­te­tun lau­la­ja-lau­lun­te­ki­jän ja tun­tei­den tul­kin Sa­mu­li Put­ron saa­pu­mi­nen Po­ris­pe­reen en­sim­mäis­tä ker­taa.

Li­säk­si Po­ris­pe­reen on tu­los­sa vii­me vuo­den ai­ka­na ko­ti­mai­sen po­pin kär­ki­ni­miin nous­sut Arp­pa. Oma­pe­räi­sen ja groo­vaa­van po­pin tai­tu­ri on jul­kais­sut kak­si ar­vos­te­lu- ja myyn­ti­me­nes­tyk­sek­si nous­sut­ta al­bu­mia: Ki­no­va­lon al­la (2021) ja Va­le­ria (2023).

Me­tal­li- ja punk-osas­tol­la kan­saa saa­pu­vat ra­vis­te­le­maan kes­to­suo­si­kit Stam1na ja Huo­ra. Vaih­to­eh­to­roc­kin, elekt­ro­ni­sen po­pin, ra­pin ja in­dien ys­tä­viä kiin­nos­ta­via ni­miä riit­tää puo­les­taan Ruu­suis­ta Aa­vik­koon, Ra­di­o­pu­he­li­miin, Jul­ma Hen­riin ja Juk­ka Nou­si­ai­nen Tri­oon.

Kaik­ki esiin­ty­jät:

Per­jan­tai­na 2.8.

Arp­pa

Bat­t­le Be­ast

Crad­le Of Filth (UK)

Don Huo­not

Juk­ka Nou­si­ai­nen Trio

Kar­ri Koi­ra

Kings­ton Wall by JJyl­li & Kuop­pis

Lost So­cie­ty

Stam1na

Win­dows95man

Lau­an­tai­na 3.8.

Aa­vik­ko

Ha­loo Hel­sin­ki!

Huo­ra

Jul­ma Hen­ri

Kwan

Lau­ri Täh­kä

Mai­ja Vilk­ku­maa

Ra­di­o­pu­he­li­met

Ro­yal Re­pub­lic (SWE)

Ruu­sut

Sa­mae Kos­ki­nen

Sa­mu­li Put­ro

Sex­ma­ne

So­na­ta Arc­ti­ca