Porissa riittää päätettävää
Edessä on sekä kunta- että aluevaalit. Sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi ovat siirtyneet hyvinvointialueen toiminnoiksi. Porin päätehtävät ovat sivistystoimi ja tekninen toimi. Toki on myös kulttuuria, liikuntaa, ympäristöasioita jne. Jotenkin on tullut käsitys, että kaikki eläkeläisten ja ikäihmisten asiat olisivat siirtyneet Sata-alueelle. Näin ei todellakaan ole. Tarvitsemme turvallisia kulkureittejä, hyvin saavutettavia, kuntoa edistäviä liikuntapalveluja, kulttuuripalveluja sekä osallistumisen ja osallisuuden mahdollisuuksien lisäämistä. Yksinäisyys on tappavaa. Sen ehkäiseminen on välttämätöntä.
Porissa on parhaillaan suunnitteilla nuorisotalon, kirjastotalon ja Liisanpuiston kiinteistön toimintojen uudelleenkäyttö. Kaikkea muuta olen suunnitelmissa nähnyt, mutta en mitään siitä, että eläkeläisjärjestöjen toimintatilat turvattaisiin. Moni suomalainen kunta tarjoaa maksutta nämä tilat. Meillä päinvastoin nostettiin äskettäin tilavuokria. Tässäkin on tehtävää.
Eläkeläiset tuovat kaupungin talouteen enemmän rahaa kuin kuluttavat. Porin kaupungin on jopa verotulojen turvaamisen kannalta kannattavaa kannustaa eläkeläisiä edistämään terveyttään ja hyvää oloaan. Erilaisten maakunnallisten palvelujen keskittäminen lisää Porin vetovoimaa ja siitä pitää ottaa hyöty panostamalla seniori-ikäisten palveluihin.
Hyvääkin on tapahtumassa. Pitkään odotettu ja paljon vaikuttamistyöstä vaatinut OnniTV:n näkyvyys myös DNA-kaapelitv:n piirissä on toteutumassa. Tämä on mahdollistettu kaupungin rahoituksella. Voidaan kysyä, että mikä muu palvelu voi tavoittaa niin suuren määrän kohderyhmää kuin tämä? Ei mikään kuntapalveluista. Siksi asian hoitamisesta täytyy huolehtia jatkossakin. Porissa riittää siis päätettävää vaikka sote ja pelastus ovatkin siirtyneet Sata-alueelle.
Ari Nordström
kaupunginvaltuutettu (sd)
kuntavaaliehdokas