San­na Jääs­ke­läi­nen

Po­rin kaup­pa­hal­lin omis­taa ny­ky­ään Kiin­teis­tö Oy Po­rin Hal­li. Lä­hes tyh­jil­lään ole­van hal­lin kaup­pi­aat läh­ti­vät yk­si ker­ral­laan myy­ty­ään en­sin omis­ta­man­sa Po­rin Kaup­pa­hal­li Oy:n osak­keet yk­si­tyi­sel­le si­joit­ta­jal­le. Nyt omis­tus on pa­lan­nut Po­riin. Syy on il­mei­ses­ti se, et­tä osak­kei­den uu­si omis­ta­ja ei mak­sa­nut vas­tik­kei­ta, jol­loin osak­keet pa­lau­tui­vat ta­lo­yh­ti­öl­le.

Kiin­teis­tö Oy Po­rin Hal­lin toi­mi­tus­joh­ta­ja­na toi­mii joh­ta­va isän­nöit­si­jä Au­li Bran­der ja hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja­na Tuo­mo Saa­ri­nen. Heis­tä kum­pi­kaan ei ha­lun­nut kom­men­toi­da Sa­ta­kun­nan Vii­kol­le omis­tuk­sen pa­lau­tu­mis­ta po­ri­lai­seen omis­tuk­seen ei­kä myös­kään kaup­pa­hal­lin tu­le­vai­suut­ta.

Kaup­pa­hal­li on Mu­se­o­vi­ras­ton suo­je­le­ma, vuon­na 2012 pe­rus­kor­jat­tu kiin­teis­tö. Kiin­teis­tö Oy Po­rin Hal­li on iso ta­lo­yh­tiö, joka omis­taa sa­mas­sa kort­te­lis­sa usei­ta kiin­teis­tö­jä, van­ho­ja ra­ken­nuk­sia sekä uu­dis­ra­ken­nuk­sen, joka teh­tiin tu­li­pa­los­sa tu­hou­tu­neen ker­ros­ta­lon ti­lal­le Itä­puis­ton ja Iso­lin­nan­ka­dun kul­maan. Kaup­pa­hal­lin tu­le­vai­suus on nyt täy­sin omis­ta­ja­yh­ti­ön kä­sis­sä, sil­lä esi­mer­kik­si Po­rin kau­pun­ki tai mi­kään muu­kaan toi­mi­ja ei voi läh­teä omin päin ke­hit­tä­mään hal­lin toi­min­taa.

Lue myös vii­me syys­kuus­sa teh­ty jut­tu:

Lii­ke­toi­min­ta Po­rin Kaup­pa­hal­lis­sa muut­tui vai­ke­ak­si – sit­ten löy­tyi os­ta­ja ja nyt pie­ny­rit­tä­jät läh­te­vät jou­kol­la