Haku SAM­Kin tut­kin­toon joh­ta­viin kou­lu­tuk­siin on päät­ty­nyt. SAM­Kin yh­teis­haun ha­ku­koh­tei­siin jä­tet­tiin yh­teen­sä lä­hes 2500 ha­ke­mus­ta ja eng­lan­nin­kie­lis­ten kou­lu­tus­ten eril­lis­ha­kuun yli 4200 ha­ke­mus­ta.

Suo­si­tuin suo­men­kie­li­nen tut­kin­to-oh­jel­ma oli edel­lis­ten syk­sy­jen ta­paan lii­ke­ta­lou­den verk­ko­to­teu­tus, jo­hon oli yli 1500 ha­ki­jaa. En­si­si­jai­sia ha­ki­joi­ta suh­tees­sa aloi­tus­paik­koi­hin oli 13,5. Ylem­mis­tä AMK-tut­kin­nois­ta (Mas­ter) suo­si­tuin oli niin ikään edel­lis­ten syk­sy­jen ta­paan hy­vin­voin­ti­pal­ve­lu­jen ke­hit­tä­mi­nen ja joh­ta­mi­nen, jo­hon oli lä­hes 200 ha­ki­jaa. En­si­si­jai­sia ha­ki­joi­ta oli 2,6 yh­tä aloi­tus­paik­kaa koh­den.

Eril­lis­haun kah­des­ta ha­ku­koh­tees­ta suo­si­tum­pi oli In­ter­na­ti­o­nal Bu­si­ness, jo­hon oli lä­hes 2700 ha­ki­jaa.

SAM­Kis­ta oli syk­syn hau­is­sa kah­dek­san tut­kin­to-oh­jel­maa. Hau­is­sa oli nel­jä suo­men­kie­lis­tä AMK-tut­kin­toon joh­ta­vaa tut­kin­to-oh­jel­maa, kak­si YAMK-tut­kin­toon joh­ta­vaa tut­kin­to-oh­jel­maa sekä kak­si eng­lan­nin­kie­lis­tä Bac­he­lor-tut­kin­toon joh­ta­vaa tut­kin­to-oh­jel­maa.

Syk­syn 2024 kor­ke­a­kou­lu­jen yh­teis­ha­kuun oli val­ta­kun­nal­li­ses­ti yh­teen­sä noin 45 100 ha­ki­jaa, joka on noin 10 800 vä­hem­män kuin syk­syl­lä 2023. Yh­teis­haus­sa SAM­Kin suo­men­kie­li­siin ha­ku­koh­tei­siin tuli yh­teen­sä lä­hes 2500 ha­ke­mus­ta, jois­ta yli 1000 osoi­tet­tiin en­si­si­jai­ses­ti SAM­Kiin. SAM­Kin en­si­si­jais­ten ha­ki­joi­den mää­rä las­ki syk­syn 2023 yh­teis­haus­ta noin 100 ha­ki­jal­la.

SAM­Kin syk­syn 2024 vie­ras­kie­lis­ten kou­lu­tus­ten eril­lis­haus­sa jä­tet­tiin yh­teen­sä yli 4200 ha­ke­mus­ta. Vii­me vuon­na vas­taa­va luku oli yli 6600.

Opis­ke­li­joi­den va­lin­ta tut­kin­to-oh­jel­miin ta­pah­tuu to­dis­tus­va­lin­to­jen, va­lin­ta­ko­kei­den ja va­lin­ta­kurs­sien kaut­ta syk­syn ai­ka­na. Kou­lu­tuk­set al­ka­vat tam­mi­kuus­sa 2025.