Onnelat toivovat Kalevista porilaisten kohtaamispaikkaa
Ruoka ja seurusteluravintola Kalevi Bar & Kitchen avautui viime viikolla.
Tiia Jokisalo
Jotain historiallista Kalevi Bar & Kitcheninissä, tuttavallisesti Kalevissa on, vaikka haastatteluhetkellä ravintola ei ole vielä edes avautunut asiakkaille.
Mutta sen verran juurtuneena niin sanottu Airion kulma kaupungin fyysiseen ja henkiseen ytimeen on, että olisi uusi yritys ollut mikä tahansa, sillä on alusta saakka vahvasti oma paikkansa.
Ja sitä ravintoloitsijat Petra Onnela, Jesperi Onnela ja Kasperi Onnela toivovatkin, ja siihen uskovat – että Kalevista muodostuu Porin ykköspaikka.
– Toki kilpailua on, mutta olemme keskeisellä, omasta mielestäni Porin parhaimmalla liikepaikalla, eikä toista vastaavaa ravintolaa löydy. Siinä piilee vahvuutemme, pitää olla se oma punainen lanka, jolla erottautua, ja uskomme, että se on tässä löytynyt, Petra Onnela toteaa.
Onnelat näkevät Kalevista tulevan porilaisille rento kohtaamispaikka, jonne voi tulla seurustelemaan ja iltaa istumaan. Ruokapuoli rakentuu bistrotyyppisestä tarjonnasta, mutta leppoisalla otteella.
– Keittiömestarimme Emilia Mannila on luonut ruokalistan, joka kolahti meihin ja luulemme, että kolahtaa myös asiakkaisiin. Raaka-aineet ovat lähituotettua niin paljon kuin mahdollista ja annoksissa olemme halunneet panostaa erityisesti makuparien sovitteluun, Jesperi Onnela kertoo.
Onnelat olivat jo pidemmän aikaa etsineet sopivaa liiketilaa perustaa suuri seurusteluravintola, kenties yökerhokin. Jälkimmäinen ajatus kuitenkin kuopattiin, mutta ajatus ravintolasta oli yhä kirkas. Kun Airion liiketila tuli myyntiin, oli se sillä selvä. Varsinkin, kun seinänaapurista löytyy Petras Cafe eli Petra Onnelan jo parikymmentä vuotta luotsaama nimikkokahvila. Kahvilan keittiö kaipasi remonttia, joten Kalevin myötä ongelma ratkaistiin sulauttamalla kahvilan keittiö Kalevin uuteen keittiöön.
Remontin parissa on huhkittu syksystä saakka ja tilat ovat kokeneet täyden muutoksen aiempaan verrattuna. Ravintola on kahdessa kerroksessa, jossa yläkerrassa suuret ikkunat ja päivänvalo luovan omanlaisensa tunnelman, alakerrassa puolestaan on hämyisää pubi- ja pihviravintolamaista henkeä.
– Jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty.
Neliötä on yhteensä 600, asiakaspaikkoja noin 200 ja kesällä ravintolan edustalle tulee vielä noin satapaikkainen terassi.
Muutokseen on investoitu säästelemättä, mutta iso panostus ei silti yrittäjähenkistä perhettä pelota.
– Ei energiaa kannata käyttää negatiivisuuteen. Jos pelkää pahinta, ei oikein voisi koskaan lähteä tekemään mitään, ei ostaa taloa, ei autoa, ei ryhtyä yrittäjäksi. Pitää uskoa itseensä ja uskaltaa investoida.