Hyppynaruvideoita ja etäpalavereita: toimiva netti on Nita Hoikan uuden arjen kulmakivi
Nopean ja toimintavarman netin merkitys kasvaa suomalaisten arjessa. Oma asumismuoto vaikuttaa suuresti siihen, miten netti kannattaa hankkia.
Korona ja kännykkä innostivat Nita Hoikan vaihtamaan nyrkkeilyhanskat hyppynaruun ”Koko elämä siirtyi kertaheitolla nettiin”
Korona seisautti monilla työt, harrastukset ja perhetapaamiset. Näin kävi myös aktiivisesti nyrkkeilyä harrastavalle Nita Hoikalle, jonka elämä meni uusiksi hetkessä. Toimivasta netistä tuli uuden arjen kulmakivi, joka toi myös harrastusrintamalle muutoksia.
Aamuviideltä herätys, bussilla töihin ja iltakahdeksalta takaisin kotiin treenien kautta. Ennen koronaa Porin NMKY:ssä nyrkkeilevän Hoikan elämää rytmittivät lähes päivittäiset treenit, jotka tyssähtivät kuin seinään viime vuoden maaliskuussa.
– Onneksi netistä pystyi katsomaan erilaisia lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteita, niin treenit eivät jääneet kokonaan pois, hän kertoo.
Korona lisäsi netin käyttöä vapaa-ajan lisäksi myös työelämässä. Työt siirtyivät toimistolta kodin keittiön pöydän äärelle, ja alkuun pätkivä netti toi mutkia matkaan.
– Useammin kuin yhden käden sormilla voin laskea kerrat, kun netti kaatui ja tipuin pois palaverista. Ei hirveän hyvä, varsinkin jos itse olen palaverin järjestäjä. Onneksi homma toimii nyt alkuhaasteiden jälkeen, Hoikka naurahtaa.
Lisää vauhtia ja viihdettä
DNA:n tekemän vuosittaisin tutkimuksen mukaan netin ja sosiaalisen median käyttö ovatkin lisääntyneet selvästi koronan myötä. Jopa 39 % suomalaisista on esimerkiksi kokenut sosiaalisen median käytön kasvaneen, mutta samalla lähes puolet suomalaisista on kärsinyt hitaasta netistä lisääntyneen datankäytön takia.* Taloyhtiön laajakaista tuo tähän helpotusta, sillä jokainen asukas voi mitoittaa nopeuden omaan tarpeeseen sopivaksi.
– Toivon, että meidänkin talossamme otettaisiin vihdoin käyttöön taloyhtiönetti. Näin ainakin tietäisi, että netti varmasti toimii ja se tulisi myös edullisemmaksi, hän pohtii.
Netti innosti naruhyppelyyn
Vaikka nyrkkeilyhanskat pitikin väliaikaisesti ripustaa naulaan, toi korona Hoikan harrastusrintamalle uutta tilalle. Hän on aloittanut maailmalla kovaan suosioon nousseen ”rope skipping-”, eli naruhyppelyharrastuksen, josta hän kuvaa ystävänsä kanssa sosiaaliseen mediaan videoita.
– Inspiraatio lajiin tuli ystäväni kautta Instagramista, jossa naruhyppely tuli vastaan somea selatessa. Kun netti toimii, voi sieltä löytyä vaikka mitä uusia harrastuksia. Neulontabuumi on nimittäin vienyt myös mennessään, Hoikka hymyilee.
Asumismuoto vaikuttaa siihen, miten uusi nettiyhteys kotiin kannattaa hankkia. DNA:n kiinteän verkon alueella asuu yli 620 000 suomalaista ja DNA:n 5G-verkkokin kattaa jo 50 % suomalaisten asuinpaikoista. Eikä 5G ei ole vain isojen kaupunkien keskustojen juttu; DNA on rakentanut verkkoa vastaamaan erityisesti pientalojen nettitarpeisiin.
Asutko taloyhtiössä?
DNA:n taloyhtiösopimuksella saat netin kotiin jopa puolet normaalihintoja edullisemmin. Voit tehdä itse aloitteen netin hankkimisesta taloyhtiöösi tai vinkata asiasta suoraan hallitukselle tai isännöitsijälle. Lisätietoja: dna.fi/taloyhtiöt
Asutko pientalossa?
Uuden nettiyhteyden hankinnassa sinua auttaa DNA Pientalopalvelu. Käytettävä teknologia riippuu asuinpaikastasi, DNA:lta saat aina juuri omaan kotiisi parhaimman yhteyden.
Tutustu: dna.fi/pientalot
* DNA on toteuttanut Digitaaliset elämäntavat -kyselytutkimuksen vuodesta 2017 lähtien. Tarkoituksena on ollut tarkastella, miten suomalaiset käyttävät erilaisia digitaalisia palveluja ja miten digitaalisten palvelujen käyttö on muuttunut vuosien aikana. Tänä vuonna kyselytutkimukseen osallistui 1007 henkilöä.