Laadukas työterveyshuolto on kaikkien etu
Terveystalon työterveys on kattava kokonaisuus, joka hyödyntää laaja-alaista ammattitaitoa ja viimeisintä teknologiaa, muun muassa tekoälyä.
Kun Matti Meikäläinen tulee Terveystalon työterveyden asiakkaaksi, hänet ohjataan heti oikean asiantuntijan vastaanotolle, jossa käydään läpi hänen sen hetkinen fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi.
Terveystarkastuksen yhteydessä suoritetaan myös Nightingale-verianalyysi, joka analysoi verinäytteestä monia eri arvoja.
Mittaus kertoo nykyisen tilanteen, mutta on myös ennakoiva, eli analyysillä selviää alttius sairastua mm. sydäninfarktiin, kakkostyypin diabetekseen, keuhkosyöpään ja alkoholimaksasairauteen.
Analyysin pohjalta asiakas saa henkilökohtaisen elintapasairauksien riskiraportin, joka on asiakkaan nähtävissä Terveystalo-sovelluksesta.
Heti tulosten valmistuttua hän löytää Terveystalo-sovelluksesta tarkan kokonaiskuvan siitä, mistä hyvinvointia kuvaava terveysindeksi muodostuu ja mitä käytännön toimia hän itse voi tehdä parantaakseen tuloksiaan ja kohentaakseen terveyttään.
Käytössä ovat Terveystalon lääkärien, fysioterapeuttien, ravitsemusterapeuttien ja psykologien laatimat suositukset sekä ravitsemuksen, unen, palautumisen ja aktiivisuuden viikko-ohjelmat.
Terveystalon tekoälyä hyödyntävä järjestelmä kartoittaa mahdolliset muutokset Matin terveydentilassa lääkärikäyntien ja tutkimusten perusteella ja tunnistaa ennakoivat tai reagoivat signaalit terveydentilassa. Tässä tapauksessa oma nimetty työterveystiimin jäsen saa hälytteen ja on yhteydessä Mattiin. Tilanne kartoitetaan ja hänelle valitaan mahdollisimman nopeasti oikea hoitopolku. Työterveys seuraa ja tukee hoitopolun tavoitteita ja siinä etenemistä.
Tehokkaan hoitopolun mahdollistaa alan viimeisin teknologia yhdistettynä moniammatilliseen tiimiin ja Terveystalon työterveysasiakkaana on mahdollista päästä tämän kokonaisuuden piiriin.
Psykoterapia tukee työkykyä
Kasvava osa työntekijöiden sairauspoissaoloista sekä diagnooseista liittyy mielenterveyden ongelmiin, ja ahdistuneisuus ja masennus ovat yhä yleisempiä syitä hakeutua lääkärin vastaanotolle.
Terveystalon työterveyssopimukseen on mahdollisuus sisällyttää myös psykoterapeutin palvelut.
Terveystalossa on kattava psykoterapeuttien verkosto, joka toteuttaa työterveyden lyhytpsykoterapiaa aktiivisella ja fokusoidulla hoito-otteella.
Tarvittaessa työterveyslääkäri tai -psykologi ohjaa asiakkaan lyhytpsykoterapiaan mahdollisimman pian hoidon tarpeen toteamisen jälkeen.
Tutkimusnäyttö osoittaa, että mielen haasteita on tärkeä hoitaa varhaisessa vaiheessa, ei vasta oireilun pitkityttyä tai kroonistuttua. Oikea-aikainen hoitoon pääsy vähentää mielenterveyspoissaolojen lisäksi inhimillistä kärsimystä ja vaikuttaa myönteisesti sekä koko työyhteisön tehokkuuteen, että yksilöön ja hänen perheeseensä.
-Terveystalolla psykoterapiaan pääsee jopa jo samalla tai seuraavalla viikolla, psykoterapeutti Heikki Kruus muistuttaa.
Tutkimustulokset psykoterapian vaikuttavuudesta puhuvat puolestaan, sillä mielenterveyteen liittyvät sairauspoissaolot vähenivät Terveystalon työterveysasiakkailla noin 40 prosenttia, kun työntekijöille mahdollistettiin lyhytpsykoterapiajakso osana työterveyttä.
-Hoitotulokset ovat vakuuttavia sekä yksilön että työnantajan näkökulmasta. Yksilön elämänlaatu ja toimintakyky paranevat ja psyykkiset oireet vähenevät ja pitkät sairauspoissaolot lyhenevät, Kruus kertoo ja jatkaa:
-Mielenkiintoista on, että myös muista syistä riippuvat sairauspoissaolot vähenivät tutkimuksen mukaan 15 prosenttia. Työnantaja hyötyy tästä suoraan taloudellisesti ja tietenkin mukana on myös inhimillinen puoli, jota ei voi rahassa mitata.
Työterveyden lyhytpsykoterapia kestää yleisimmin 10-20 tapaamisen verran ja niiden aikana fokus kohdennetaan käsillä olevaan ongelmaan. Keskustelun lisäksi asiakas saa työkaluja siihen, miten jatkossa vastaavissa tilanteissa voi toimia ja näin kyetä nojautumaan näihin itsenäisesti myös tulevissa tilanteissa.
Tehokas työkykyjohtaminen turvaa työntekijän toimintakykyä
Terveystalon työterveyskokonaisuus tukee organisaation vahvaa työkykyjohtamista, joka on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää toimintaa työntekijöiden toimintakyvyn turvaamiseksi. Kokonaisuuteen sisältyy muun muassa työhön paluun tukeminen, varhaisen tuen malli, sairauspoissaolojen seuranta, ennakointi sekä työpaikan turvallisuus. Varhaisessa vaiheessa tehty oikea-aikainen asiantuntijakonsultaatio voi ehkäistä ja lyhentää mahdollista työkyvyttömyyttä. Työkykyjohtaminen on tiivistä osaajayhteistyötä, ja Terveystalon työterveyden asiantuntijoita ovat muun muassa työterveyslääkäri- ja hoitaja, työterveyspsykologi, työterveysfysioterapeutti, työkykyvalmentaja ja ravitsemusterapeutti.
Tehokkaan hoitopolun mahdollistaa alan viimeisin teknologia yhdistettynä moniammatilliseen tiimiin.
Tekoäly apuna
- Terveystalon työterveyshuolto on kokonaisvaltainen paketti, jossa käytössä on paitsi työterveyslääkärin ja -hoitajan palvelut, myös mahdollisuus työfysioterapeutin, työterveyspsykologin sekä ravitsemusterapeutin palveluihin.
- Laadukkaaseen työterveyshuoltoon panostaminen tuo organisaatiolle niin taloudellista kuin henkistäkin hyvinvointia.
- Terveystalon digitaalisten työkalujen avulla voidaan varhaisessa vaiheessa tunnistaa ja tukea henkilöitä, joilla on merkkejä voimavarojen ehtymisestä tai jo olemassa olevia haasteita työkyvyn kanssa.
- Tässä hyödynnetään olemassa olevaa tietoa, eli terveyskyselyn vastauksia, vastaanottokäyntejä ja tutkimustuloksia.
Terveystalo tarjoaa myös ensiapukoulutuksia yrityksille. Niistä voit lukea lisää Terveystalon verkkosivuilta.