Maistuva ruoka on onnistuneen tapahtuman ydin
On kyseessä sitten hääjuhla, seminaari tai yrityksen pikkujoulut, maistuva ruoka ja toimivat tilat ovat onnistuneen tilaisuuden perusta.
Porin Konepajanrannassa sijaitseva juhlatalo Mekani on reilun kahden vuoden aikana tullut tunnetuksi erityisesti maistuvasta lounaastaan. Joka arkipäivä Mekanin lounasbuffetin nauttii 300 porilaista tai lähikunnissa asuvaa asiakasta. Lounaan suosio näkyy myös siinä, että jo toista vuotta peräkkäin Mekani by Huikoo valittiin Edenredin järjestämässä kilpailussa Porin parhaaksi lounasravintolaksi. Koko Suomen kattavalla listalla Mekani on sijalla kahdeksan.
– Lounaspöytää on kiitelty siitä, että meillä on aina hyvin laaja salaattipöytä. Mekanissa koko buffet-pöytä noudattaa aina samaa suunniteltua linjaa. Jos lounaan teemana on Lähi-Itä, ei salaattipöydästä löydy punajuurisalaattia, lounaan suunnittelusta yhdessä toisen yrittäjän, Jussi Aallon kanssa vastaava kokki Juho Jokela havainnollistaa.
Korona-aika ja sen mukanaan tuomat rajoitukset ovat pitäneet Huikoon toisen ravintolan lounastarjoilun tauolla, mutta nyt se käynnistyy taas. Maanantaista 18. lokakuuta alkaen lounasta saa myös Areenalla sijaitsevassa Patasydän ravintolassa.
– Molemmissa ravintoloissa on sama buffetlounas arkisin. Ravintolat tukevat toisiaan, koska ne sijaitsevat aivan eri puolilla kaupunkia, keittiömestarina Patasydämessä tänä syksynä aloittanut Juha Karhu sanoo.
Lounaan lisäksi Huikoon väki valmistaa ruokaa erikokoisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin niin Mekanissa kuin talon ulkopuolella. Lähitulevaisuus näyttää kiireiseltä, sillä nyt yritykset ovat alkaneet järjestää lähes pari vuotta siirrettyjä tapahtumiaan. Mekani on myös suosittu juhlatila, sillä vanhassa rakennuksessa on kauniit puitteet juhlille ja sijainti mahtava. Ruoka saa juhlien järjestäjiltä myös erityistä kiitosta.
– Tällä hetkellä häitä vietetään meillä lähes joka viikonloppu ja tilaa on varattu vuoden 2023 kesälle saakka. Juhlien järjestäjät ovat pitäneet siitä, että meiltä löytyy vaihtoehto perinteiselle satakuntalaiselle pitopöydälle, yrittäjä Jukka Lankinen kertoo.
Koko Huikoon idea sai yhtiökumppaneiden mielissä alkunsa, kun Jussi Aalto oli järjestämässä omia häitään.
– Olin muuttanut Turusta Poriin ja olisin halunnut häihin streetfood-henkisen buffetin. Sellaista ei ollut tarjolla. Idea alkoi siitä jalostumaan. Seuraamme nykypäivän trendejä ja pystymme muuntautumaan monenlaiseen, Aalto kertoo.
Vaikka Mekani on suosittu, vapaita iltoja ja päiviä kannattaa kysellä. Mekani tarjoaa loistavat puitteet myös yritysten tilaisuuksille, kuten seminaareille, kokouksille tai vaikka pikkujouluihin. Pöytiin mahtuu istumaan 200 vierasta.
– Kokoukset ja yritystilaisuudet ovat olleet tauolla etätyöaikaan, mutta nyt niitä on alettu jälleen järjestää. Meidän kauttamme onnistuu myös pienemmät tilaisuudet Mekanin ulkopuolella. Niissäkin pystymme järjestämään kokonaisvaltaisen palvelun, Lankinen sanoo.
Jos mekanissa onnistuu muutaman sadan vieraan juhlat hienosti, Areenan tapahtumissa ruokaa voidaan tarjoilla tuhannelle vieraalle. Areenalla on tänä syksynä järjestetty esimerkiksi Nuorkauppakamarin Porigami-kokous ja luvassa on myös konsertteja. Patasydän vastaa Areenan tapahtumien ja jääkiekko-otteluiden tarjoiluista.
– Uskon, että Areena kasvattaa suosiotaan tapahtumakeskuksena. Täällä esimerkiksi tuhannen ihmisen gaalaillallinen pöytiin tarjoiluineen onnistuu hienosti. Nyt näyttää siltä, että maailma aukeaa. Nyt on jälleen aika kokea, nähdä ja mennä, Jussi Aalto ja Jukka Lankinen sanovat.