Han­nu Toi­vo­nen, Mar­kus Puo­la­ka­na­ho / STT

Koi­ran­ruo­ka­merk­ki Hau-Hau Cham­pi­o­nin pu­ru­luus­sa epäil­lään tuo­te­vir­het­tä. Epäi­ly kos­kee 500 gram­man ke­vyt­rul­la­pak­kaus­ta, ker­too tuo­tet­ta val­mis­ta­va Prima Pet Pre­mium tie­dot­tees­saan.

Prima Pet Pre­mium ve­tää tuot­teen myyn­nis­tä va­ro­toi­men­pi­tee­nä. Val­mis­ta­ja ker­too ve­tä­vän­sä myyn­nis­tä myös muut sa­man toi­mit­ta­jan ja tuo­tan­to­e­rän pu­ru­luut. Niis­sä ei epäil­lä täl­lä het­kel­lä tuo­te­vir­het­tä.

Yh­ti­ön toi­mi­tus­joh­ta­ja Timo Pärs­si­nen ker­too STT:lle, et­tä tuo­tet­ta ei tule an­taa koi­ril­le tois­tai­sek­si.

Tuot­teet on Prima Pet Pre­miu­min mu­kaan lä­he­tet­ty Ruo­ka­vi­ras­tol­le la­bo­ra­to­ri­o­tut­ki­muk­siin. Val­mis­ta­jan tie­dot­teen mu­kaan kaik­kien tut­ki­mus­tu­los­ten val­mis­tu­mi­nen voi kes­tää kah­des­ta kol­meen viik­koa.

Vir­heel­li­sek­si epäil­lyn tuot­teen EAN-koo­di on 6430076899910 ja pa­ras­ta en­nen päi­väys 16.4.2027. Epäi­lyn koh­tee­na ole­va pu­ru­luu on val­mis­tet­tu Kii­nas­sa pai­kal­li­ses­ta nau­dan­na­has­ta.

Ai­em­min yh­tiö epäi­li vir­heel­li­sek­si myös pa­ras­ta en­nen päi­väyk­sel­lä 5.3.2027 mer­kit­ty­jä tuot­tei­ta. Yh­tiö tie­dot­ti kes­ki­viik­ko­na aa­mu­päi­väl­lä, et­tä tä­män päi­väyk­sen tuot­tei­siin ei koh­dis­tu enää epäi­lyä.

Yh­tiö oli saa­nut tuot­tees­ta tiis­tai-il­ta­päi­vään men­nes­sä noin 15 yh­tey­de­not­toa. Pärs­si­sen mu­kaan so­si­aa­li­sen me­di­as­sa on ker­rot­tu epäi­lyis­tä, et­tä tuo­te on ai­heut­ta­nut koi­ril­le muun mu­as­sa ok­sen­te­lua ja huo­non­voin­ti­suut­ta.

Esi­mer­kik­si Län­si-Van­taan eläink­li­nik­ka ker­toi tiis­tai­na Fa­ce­book-si­vul­laan, et­tä kah­den vii­me vii­kon ai­ka­na eläin­lää­kä­rit ovat tut­ki­neet Suo­mes­sa usei­ta akuu­tis­ti sai­ras­tu­nei­ta koi­ria. Koi­ril­la on ol­lut esi­mer­kik­si pa­niik­ki­koh­tauk­sia ja hei­ken­ty­nyt ruo­ka­ha­lu. Kli­nik­ka ker­too, et­tä oi­rei­den mah­dol­li­sek­si ai­heut­ta­jak­si on epäil­ty Hau-Hau Cham­pi­on -pu­ru­lui­ta.

Pärs­si­nen ke­hot­taa säi­lyt­tä­mään tuot­teen, jos sen ha­lu­aa lä­het­tää yh­ti­öl­le tes­tat­ta­vak­si tai vaa­tia hy­vi­tys­tä. Muu­ten Prima Pet Pre­mium pyy­tää nii­tä lem­mik­kien omis­ta­jia, jot­ka ovat ky­sei­siä tuot­tei­ta os­ta­neet, hä­vit­tä­mään ne se­ka­jät­tee­nä tai pa­laut­ta­maan tuot­tei­den os­to­paik­kaan.

Asi­as­ta ker­toi ai­em­min esi­mer­kik­si Tu­run Sa­no­mat.