Meri-Po­rin ui­ma­hal­li pi­de­tään kiin­ni tur­val­li­suus­syis­tä 10. lo­ka­kuu­ta as­ti, ker­too Po­rin kau­pun­ki. Ui­ma­hal­lin ve­si­joh­to­ve­des­tä löy­det­tiin ai­em­min Le­gi­o­nel­la-bak­tee­ria, jota ha­vait­tiin kai­kis­sa ana­ly­soi­duis­sa näyt­teis­sä. Uu­sin­ta­näyt­teet ke­rä­tään maa­nan­tai­na 25. syys­kuu­ta ja tu­lok­set val­mis­tu­vat 9. lo­ka­kuu­ta. Näin ol­len hal­lin seu­raa­va mah­dol­li­nen avaa­mi­sa­jan­koh­ta on tiis­tai­na 10. lo­ka­kuu­ta.

Ter­veys­tar­kas­ta­ja Tuuk­ka Sil­lan­pää ker­too:

– Le­gi­o­nel­la-bak­tee­ri on ym­pä­ris­tö­bak­tee­ri, jota esiin­tyy ve­sis­töis­sä ja maa­pe­räs­sä pie­ni­nä mää­ri­nä. Bak­tee­ria saat­taa pää­tyä kiin­teis­töi­den ve­si­jär­jes­tel­mään ta­lous­ve­den mu­ka­na, ja jos olo­suh­teet ovat otol­li­set bak­tee­ril­le, se voi mah­dol­li­ses­ti pääs­tä li­sään­ty­mään kiin­teis­tön ve­si­jär­jes­tel­mäs­sä. Li­sään­ty­mis­tä ede­saut­taa ve­den sei­so­mi­nen put­kis­tos­sa sekä so­pi­vat läm­pö­ti­la­o­lo­suh­teet 20–45 cel­siu­sas­teen vä­lil­lä.

Ui­ma­hal­lil­la on suo­ri­tet­tu ver­kos­ton kloo­raus ja ve­den juok­sut­ta­mis­ta on jat­ket­tu päi­vit­täin. Läm­min käyt­tö­ve­si on nos­tet­tu yli 60 as­tee­seen ja myös UV-va­lon hyö­dyn­tä­mi­ses­tä Le­gi­o­nel­lan pois­ta­mi­seen on kes­kus­tel­tu.