Noor­mar­kun Mark­ki­nat sai ku­lu­nee­na vii­kon­lop­pu­na run­saas­ti mark­ki­na­kan­saa liik­keel­le. Ta­pah­tu­maa jär­jes­tä­vän Noor­mar­kun Yrit­tä­jien pu­heen­joh­ta­ja Tomi Leh­to­nen ar­vi­oi, et­tä kä­vi­jä­mää­ris­sä pääs­tiin par­hai­siin lu­ke­miin, mitä vii­mei­sen kym­me­nen vuo­den ai­ka­na on pääs­ty.

Myös mark­ki­na­myy­jiä oli pai­kal­la run­sas­lu­kui­ses­ti ym­pä­ri Suo­men. Myyn­ti­pai­kat oli li­ki­pi­tä­en lop­puun­myy­ty, ja myy­jien ker­to­man mu­kaan kaup­pa­kin kävi mu­ka­vas­ti.

– Asi­ak­kail­la oli niin sa­no­tus­ti os­to­hou­sut ja­las­sa. Myy­jät oli­vat eri­no­mai­sen tyy­ty­väi­siä ko­ko­nai­suu­teen, ja en­si vuo­den en­nak­ko­va­raus­lis­tat­kin saa­tiin ai­ka hy­vin täy­tet­tyä, Leh­to­nen ker­too.

To­ri­myy­jien li­säk­si Noor­mar­kun mark­ki­noi­den ohes­sa jär­jes­tet­tiin mo­nen­lais­ta oh­jel­maa, ku­ten koi­ra­har­ras­ta­jien match show, jal­ka­pal­lo-ot­te­lui­ta ja mu­siik­kia.

Pal­jon vä­keä ke­rän­neet mark­ki­nat hou­kut­te­li­vat pai­kal­le myös nä­pis­te­li­jöi­tä. Leh­to­nen ker­too, et­tä nä­pis­te­lyä näyt­täi­si­vät har­joit­ta­neen nuo­ri­so­po­ru­kat. Ti­lan­tee­seen puu­tut­tiin yrit­tä­mäl­lä en­sin pu­hua nuo­ril­le jär­keä.

– Tar­jo­sim­me nuo­ril­le ti­lai­suut­ta so­pia suo­raan mark­ki­na­myy­jien kans­sa. Mut­ta kun sii­hen ei ol­lut ha­luk­kuut­ta, oli kut­sut­ta­va vir­ka­val­ta pai­kal­le, Leh­to­nen ker­too.

Hän muis­tut­taa, et­tei mark­ki­noil­ta nä­pis­te­le­mi­nen ole mi­kään leik­ki. Se on var­kaus, jos­ta on seu­raa­muk­sia. Leh­to­nen poh­tii, et­tä sitä ei­vät nä­pis­te­le­vät nuo­ret ai­na eh­kä ym­mär­rä. Noor­mar­kun mark­ki­noil­la nä­pis­te­lyyn ai­o­taan puut­tua, muun mu­as­sa li­sää­mäl­lä en­si vuon­na jär­jes­tyk­sen val­von­taa.

Leh­to­nen ha­lu­aa li­sä­tä, et­tä on­nek­si suu­rin osa noor­mark­ku­lai­sis­ta nuo­ris­ta käyt­täy­tyy kui­ten­kin hy­vin. Nä­pis­te­lys­sä on kyse pie­nen jou­kon toi­mis­ta.

Pau­lii­na Vil­pak­ka