Paluu vanhaan huoneeseen
Päivi Pessi-Järvenpää aloitti pankinjohtajan työt samassa työhuoneessa, josta hän nyt alkaa johtaa Aito Säästöpankin Porin konttoria.
Sanna Jääskeläinen
Pankkitoiminta on jatkunut entisessä Kansallis-Osake-Pankin talossa Porin Pohjoiskauppatori 1:ssä sen valmistumisvuodesta 1954 alkaen. Samaiseen taloon ja sen yhteen huoneeseen nivoutuu myös Päivi Pessi-Järvenpään ura pankkialalla.
– Tämä on nyt uusi työhuoneeni, kesällä Aito Säästöpankin Porin paikallisjohtajana aloittanut Pessi-Järvenpää kertoo.
– Mutta täältä olen myös aloittanut pankissa työskentelyn. Tulin 1985 työelämään ja tein ensimmäiset kymmenen vuotta töitä Yhdyspankin rahoitusyhtiössä. Kun SYP ja KOP yhdistyivät, tulin Meritan Kauppatorin konttoriin pankinjohtajaksi tähän samaan huoneeseen vuonna 1995.
Aito Säästöpankki syntyi, kun Huittisten Säästöpankki ja Tampereen seudulla toiminut Aito Säästöpankki yhdistyivät kesäkuun alussa. Kokonaisasiakasmäärä on nyt noin 70 000, konttoreita on 20. Päivi Pessi-Järvenpää tuli Huittisten Säästöpankkiin töihin viime vuoden helmikuussa piipahdettuaan hetkeksi pankkimaailmasta kiinteistönvälityksen puolelle.
– Veri veti takaisin työhön, jossa viihdyn ja josta minulla on myös monipuolinen yli 30 vuoden kokemus. Aloitin silloin henkilöstön kehittämispäällikkönä ja luottopäällikkönä, hän kertoo.
– On ollut äärimmäisen helppo samaistua Säästöpankin arvomaailmaan. Strategiamme pohjautuu niin sanottuun säästöpankkikokemukseen, joka yhdistää digitaalisen ja henkilökohtaisen asiakaspalvelun. Säästöpankkikokemus rakentuu asiantuntevasta palvelusta, inhimillisestä ja arvostavasta asiakkaiden kohtaamisesta. Tahdomme olla asiakkaillemme osaavin ja luotetuin talouden kumppani. Korkea asiakastyytyväisyys sekä asiakkaidemme vahva halu suositella meitä osoittavat meidän onnistuneen tässä tehtävässä hyvin.
Paikallisjohtajan työhuone on siis tuttu, mutta väliin mahtuu paljon. Pankkimaailmassa on tapahtunut suuria muutoksia.
– Mutta asiakkaiden ja paikallisen yhteisön taloudellisesta hyvinvoinnista huolehtiminen ja mahdollisuus olla mukana toteuttamassa ihmisten unelmia on edelleen tärkein osa työtämme.
Kuluneisiin vuosiin liittyi myös vakava sairaus, syöpä, joka oli viedä mennessään.
– Olen halunnut puhua siitä avoimesti, sillä itselleni avoimuus on ollut tärkeä osa toipumisprosessiani. Halusin myös vaientaa asiasta liikkuneet huhut, kun esimerkiksi painoni putosi nopeasti puoleen, Pessi-Järvenpää kertoo.
– Toivuin sairaudesta ja kontrollitkin ovat jo loppuneet. Sytostaattihoidot jättivät jälkeensä ikäviä neuropaattisia kipuja, enkä voi enää esimerkiksi lasketella. Rankka jakso muutti kaiken kaikkiaan suhtautumista työhön ja elämään yleisestikin.
– Omalla tavallaan se alun kaaoksen jälkeen on tuonut kärsivällisyyttä, rauhallisuutta ja halua nauttia asioista tässä ja nyt ilman kiirettä. Arvostan tavallista arkea, enkä anna pikkuasioiden harmittaa.
Ystävien merkitys oli suuri sairauden aikana. Tukena oli läheisten lisäksi koko joukko ystäviä, muun muassa kymmenen pariskunnan tiivis ystäväpiiri, Loposet, sekä puolitoista vuotta sitten menehtynyt läheinen ystävä Olli Lindholm.
Pessi-Järvenpää tunnetaan paitsi pankkialalta, myös pesäpallosta. Hän oli pitkään paitsi Pesäkarhujen puheenjohtajana, niin myös luottamustehtävissä Pesäpalloliitossa sekä Superpesis Oy:ssä. Pesäpallo on edelleen Päiville tärkeä asia ja hänet löytääkin pesiskentältä usein VIP- ja Klubiemännän roolissa.
Viime vuonna Päivi Pessi-Järvenpäälle myönnettiin valtakunnallinen Vimpeli-palkinto ensimmäisenä naisena pesäpallon hyväksi tehdystä työstä. Palkinto luovutettiin Itä-Länsi-tapahtumassa.
– Tänä vuonna Itä-Länsi peruttiin. Saa nähdä, saanko pitää palkinnon kaksi vuotta ja luovuttaa sen seuraavalle saajalle kotikentällä, ensi vuonna pelattavassa Itä-Länsi-tapahtumassa Porissa. Olisihan se hienoa, hän hymyilee.