Po­rin kau­pun­ki on pur­ka­nut so­pi­muk­sen ny­kyi­sen kau­pun­ki­pyö­rä­o­pe­raat­to­rin kans­sa ja luo­puu kau­pun­ki­pyö­rien käy­tös­tä. Eri­tyi­ses­ti kes­kus­ta-alu­eel­la tu­tuk­si tul­leet vih­re­ät pol­ku­pyö­rät ja pyö­rä­a­se­mat pois­tu­vat ka­tu­ku­vas­ta loka-mar­ras­kuun vaih­tees­sa. Uut­ta kau­pun­ki­pyö­rä­jär­jes­tel­mää ei tois­tai­sek­si han­ki­ta.

Ro­lan Oy:n toi­mit­ta­mat kau­pun­ki­pyö­rät otet­tiin Po­ris­sa käyt­töön ke­säl­lä 2021. Kau­pun­ki­pyö­rä­jär­jes­tel­mä to­teu­tet­tiin ko­ko­nais­pal­ve­lu­na, jos­sa pyö­rä­o­pe­raat­to­ri vas­ta­si kau­pun­ki­pyö­rä­jär­jes­tel­mäs­tä, pyö­ris­tä, pyö­rien huol­to- ja kor­jaus­töis­tä, pyö­rä­a­se­mis­ta, va­ras­toin­nis­ta sekä asi­a­kas­pal­ve­lus­ta. Mo­bii­li­so­vel­luk­sel­la vuok­rat­ta­via pyö­riä oli käy­tös­sä 50 ja ne si­jait­si­vat kes­kei­sil­lä pai­koil­la Po­rin kes­kus­tas­sa sekä esi­mer­kik­si Yy­te­ris­sä.

Kau­pun­ki­pyö­rä­jär­jes­tel­män käyt­tö­oi­keus­so­pi­mus pää­dyt­tiin pur­ka­maan, kos­ka kau­pun­ki­pyö­rä­jär­jes­tel­mä ei täy­sin vas­tan­nut sil­le ase­tet­tu­ja odo­tuk­sia. So­pi­muk­sen pur­ka­mi­sen myö­tä pal­ve­lun vuo­sit­tai­set han­kin­ta­kus­tan­nuk­set sääs­ty­vät täy­si­mää­räi­ses­ti ja aut­ta­vat näin vas­taa­maan myös ta­lou­den ta­sa­pai­not­ta­mis­tar­pei­siin.