Po­rin ta­pah­tu­ma­ke­sä jat­kuu ja seu­raa­vak­si Kir­ju­rin­luo­dol­la tans­sah­del­laan Kir­vat­sin Jy­tän, Po­ris­pe­ren ja Mi­nis­pe­ren tah­tiin. Ta­pah­tu­ma­ko­ko­nai­suus sul­kee Por­mes­ta­rin­luo­don sil­lan muu­ta­mak­si päi­väk­si ja vai­kut­taa noin vii­kon alu­eel­la ul­koi­le­viin.

Lok­ki­la­van alue on sul­jet­tu 28.7.–5.8. vä­li­se­nä ai­ka­na. Kaa­ri­sil­lan kaut­ta kul­ku on sul­jet­tu 1.–4. elo­kuu­ta, sa­moin Kir­ju­rin­luo­to Are­nan ta­ka­na kul­ke­via lenk­ki­pol­ku­ja ei pää­se käyt­tä­mään. Lii­ken­ne­puis­to Vink­ka­ri on ko­ko­naan kiin­ni per­jan­tai­na 2. elo­kuu­ta ja lau­an­tai­na 3. elo­kuu­ta.

– Pa­hoit­te­lem­me fes­ti­vaa­lien ai­heut­ta­maa hait­taa Kir­ju­rin­luo­don muil­le käyt­tä­jil­le. Alam­me ra­ken­ta­maan fes­ti­vaa­li­a­lu­et­ta jo sun­nun­tai­na, jo­ten jou­dum­me sul­ke­maan alu­ei­ta ra­ken­nus­töi­den vuok­si, to­te­aa Po­ris­pe­ren pro­moot­to­ri Har­ri Vil­ku­na.

Sun­nun­tai­na 4. elo­kuu­ta jär­jes­te­tään Kir­ju­rin­luo­dos­sa vie­lä Mi­nis­pe­re, jon­ka jäl­keen al­ka­vat pur­ku­työt. Mi­nis­pe­ren ai­ka­na Lii­ken­ne­puis­to Vink­ka­ri on jo nor­maa­lis­ti au­ki kel­lo 11 al­ka­en.

– Jos Kir­ju­rin­luo­toon on me­nos­sa ul­koi­le­maan lenk­ki­po­luil­le, nyt on hyvä syy läh­teä tu­tus­tu­maan vaik­ka La­na­juo­van rei­til­le tai Pol­san­luo­toon. Siel­lä pää­see ko­ke­maan ek­soot­ti­sia lenk­ki­mai­se­mia ja jopa vii­dak­ko­mais­ta tun­nel­maa. Jos lenk­ki­po­lun var­teen läh­tee au­tol­la, voi sen vie­dä Kar­ja­ran­nan asun­to­mes­su­a­lu­een isol­le park­kik­sel­le ja suun­na­ta siel­tä Niit­tä­jän­sil­lan yli luo­to­jen puo­lel­le. Näil­lä len­keil­lä pää­see naut­ti­maan jo­ki­mai­se­mis­ta, siir­to­la­puu­tar­han sö­pöis­tä mö­keis­tä ja na­pos­te­le­maan vaik­ka mar­jo­ja ruo­ka­puis­tos­ta, vink­kaa ta­pah­tu­ma- ja mark­ki­noin­ti­suun­nit­te­li­ja Jen­na Kai­nu­lai­nen.