Pau­lii­na Vil­pak­ka

Po­rin Ve­del­lä piti vii­me vii­kol­la kii­ret­tä, kun ym­pä­ri kau­pun­kia ve­si­put­kis­toon il­mes­tyi eri­lai­sia hal­ke­a­mia ja rei­kiä. Nii­tä kor­jat­tiin var­sin­kin al­ku­vii­kos­ta lä­hes yö­tä päi­vää. Yh­teen­sä put­ki­vuo­to­ja löy­tyi kah­dek­san. Niis­tä vii­mei­sin löy­tyi vii­kon­lop­pu­na Meri-Po­ris­ta Re­po­saa­ren maan­tien var­res­ta, ja sen kor­jaus­työt oli­vat vie­lä käyn­nis­sä maa­nan­tai-aa­mu­na. Kor­jauk­sen ajan jot­kut ta­lou­det ovat jou­tu­neet ole­maan il­man vet­tä, mut­ta koko kau­pun­gin ve­den ja­ke­luun ky­sei­sel­lä vuo­dol­la ei ole mer­ki­tys­tä.

Maa­nan­tai-aa­mu­na Meri-Po­rin vuo­don li­säk­si ei ol­lut enää kor­jat­ta­via vuo­to­ja, vaan ti­lan­ne oli nor­ma­li­soi­tu­nut, ja vuo­ta­vat put­ket saa­tu kor­jat­tua.

Po­ris­sa oli jo ko­ko­naan siir­ryt­ty nor­maa­liin ve­den­ja­ke­luun Har­ja­kan­kaan te­ko­poh­ja­ve­si­lai­tok­sel­ta. Har­ja­kan­kaan ve­den ar­vel­tiin ole­van käy­tös­sä jo suu­rim­mas­sa osas­sa alu­et­ta, el­lei kaik­ki­al­la. Vä­ri­vir­heis­tä ja ma­ku­e­rois­ta ra­por­toi­tiin Po­rin Ve­del­le vuo­to­e­pi­so­din ai­ka­na ver­rat­tain vä­hän.

Täl­lä vii­kol­la Po­rin Vesi käy läpi ta­pah­tu­nut­ta ja ana­ly­soi, mis­tä put­ki­vuo­to­ry­päs joh­tui, ja mi­ten tu­le­vai­suu­des­sa vas­taa­viin ti­lan­tei­siin va­rau­du­taan.

Lue li­sää: Tors­tai­na Po­ris­sa et­sit­tiin kah­dek­sat­ta put­ki­vuo­toa – Po­rin Vesi ker­too, mil­loin ar­vi­ol­ta pääs­tään nor­maa­liin ve­den­ja­ke­luun