San­na Jääs­ke­läi­nen

Sa­ta­kun­nan en­si­hoi­don lää­kä­ri­au­to­toi­min­nan tu­kiyh­dis­tys luo­vut­ti kes­ki­viik­ko­aa­mu­na uu­den lää­kä­ri­au­ton Hy­vin­voin­ti­a­lu­een en­si­hoi­to­kes­kuk­sen käyt­töön. Uu­den lää­kä­ri­au­ton avai­met vas­taa­not­ti luo­vu­tus­ti­lai­suu­des­sa hy­vin­voin­ti­a­lu­een en­si­hoi­don yli­lää­kä­rin si­jai­nen Kir­si Luo­ju­kos­ki.

Tämä oli kah­dek­sas lää­kä­ri­au­to, jon­ka vuon­na 1998 pe­rus­tet­tu yh­dis­tys on hank­ki­nut. Yh­dis­tyk­sen sih­tee­ri ja au­to­työ­ryh­män ve­tä­jä Pek­ka Pel­to­nen ker­too, et­tä kaik­ki va­rat han­ki­taan va­paa­eh­tois­voi­min. Lää­kä­ri­au­tos­sa kul­ke­vat en­si­hoi­don eri­kois­lää­kä­rit ja sai­raan­hoi­ta­jat, jot­ka myös an­ta­vat au­tos­ta kä­sin neu­vo­ja. Yh­dis­tyk­sen pu­heen­joh­ta­ja Mat­ti Rat­su­la ker­too, et­tä nyt luo­vu­te­tun au­ton edel­tä­jäs­tä on an­net­tu vii­den ja puo­len vuo­den ai­ka­na noin 15 500 hoi­to-oh­jet­ta. Sil­lä on ajet­tu yli 240 000 ki­lo­met­riä ja osal­lis­tut­tu yli 6 500 hä­ly­tyk­seen. Uu­si lää­kä­ri­au­to py­syy yh­dis­tyk­sen omis­tuk­ses­sa, mut­ta ai­em­mis­ta vuo­sis­ta poi­ke­ten hy­vin­voin­ti­a­lue lu­nas­taa van­han au­ton yh­dis­tyk­sel­tä ja se säi­lyy käy­tös­sä vara-au­to­na.

Tältä näyttää uusi lääkäriauto. Sen edeltäjä taustalla.

Tältä näyttää uusi lääkäriauto. Sen edeltäjä taustalla.

Lää­kä­ri­au­ton han­kin­ta läh­tee tur­val­li­sen au­to­mal­lin va­lin­nal­la. Uu­si lää­kä­ri­au­to on jo kol­mas MB Vito. Pai­kal­li­nen eri­kois­lii­ke Au­to-Kir­mo­la Oy va­rus­te­li au­ton käyt­töön so­pi­vak­si. Mat­ti Rat­su­la ker­too, et­tä au­ton ko­ko­nais­hin­ta on noin 250 000 eu­roa. Yh­dis­tys ke­rää ra­hoi­tuk­sen jä­sen­mak­suis­ta, yri­tys­ten ja yk­si­tyis­ten lah­joi­tuk­sis­ta sekä tes­ta­ment­ti­lah­joi­tuk­sis­ta, sil­lä mi­tään jul­kis­ta ra­hoi­tus­ta yh­dis­tyk­sel­lä ei ole. Sa­ta­kun­nan lää­kä­ri­au­to on maan ai­noa yh­dis­tyk­sen hank­ki­ma ja omis­ta­ma.