Eli­as Pel­to­nen, Frida Aho­nen / STT

Yle ker­too aloit­ta­van­sa muu­tos­neu­vot­te­lut, joi­den pii­ris­sä on 209 ih­mis­tä. Muu­tos­neu­vot­te­lut ovat osa yh­ti­ön or­ga­ni­saa­ti­o­ra­ken­teen muu­tok­sia.

Ylen mu­kaan suun­ni­tel­luil­la muu­tok­sil­la ei ta­voi­tel­la hen­ki­lös­tö­vä­hen­nyk­siä, mut­ta muu­tok­set teh­tä­viin ja roo­lei­hin ovat mah­dol­li­sia.

Uu­dis­tuk­sil­la ha­lu­taan Ylen mu­kaan vas­ta­ta pa­rem­min tu­le­vai­suu­den tar­pei­siin ja li­sä­tä toi­min­nan te­hok­kuut­ta sekä jous­ta­vuut­ta.

Ylen joh­to­ryh­mä on aloit­ta­nut myös par­la­men­taa­ri­sen työ­ryh­män mie­tin­nös­sä vaa­dit­tu­jen toi­men­pi­tei­den suun­nit­te­lun.

Mie­tin­nös­sä esi­te­tään muun mu­as­sa Yle-la­kiin uut­ta py­kä­lää, jon­ka mu­kaan Yle jul­kai­si­si ak­tii­vi­ses­ti ja laa­jas­ti tie­toa omas­ta toi­min­nas­taan ja ta­lou­des­taan. Li­säk­si mie­tin­nös­sä vaa­di­taan esi­mer­kik­si ko­ti­mais­ten tuo­tan­to­jen os­to­jen li­sää­mis­tä.

Uu­tis- ja ajan­koh­tai­syk­si­kön joh­ta­mis­ra­ken­tees­sa joh­ta­jal­le ra­por­toi­vien pääl­li­köi­den mää­rä vä­he­nee yh­des­tä­tois­ta vii­teen, Yle ker­too.

Uu­tis­toi­min­nan pääl­lik­kö­nä jat­kaa Riik­ka Räi­sä­nen ja alu­e­toi­min­nan pääl­lik­kö­nä Kar­ri Leh­tiö. Ur­hei­lu- ja ta­pah­tu­ma­si­säl­tö­jen joh­ta­ja Panu Pok­ki­nen siir­tyy koko yk­si­kön joh­ta­jak­si ny­kyi­sen joh­ta­jan Jou­ko Jo­ki­sen siir­ryt­tyä eläk­keel­le. Ur­hei­lu- ja ta­pah­tu­ma­si­säl­löt siir­ty­vät osak­si Ylen uu­tis- ja ajan­koh­tais­toi­min­taa.

Kol­me muu­ta joh­to­tii­min pääl­lik­köä va­li­taan yh­ti­ön si­säl­tä.