Maakunnan suurin työnantaja mukana Satakunnan Rekrymessuilla
Satakunnan hyvinvointialueella on julkaistu vuoden alusta jo yli 120 työpaikkailmoitusta. Määrä on iso, mutta niin on sote-aluekin, se on maakunnan suurin työnantaja.
Heli Kokko
Satakunnan hyvinvointialue työllistää yli 10 000 ammattilaista. Aikaisemmin lähinnä peruskuntien palveluksessa työskennelleet sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen työntekijät ovat nyt Satakunnan hyvinvointialueen palveluksessa. Hyvinvointialue on vuoden 2023 alusta lähtien vastannut 210 000 satakuntalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palveluista.
– Olemme monipuolinen työnantaja: tarjolla on töitä joka puolella Satakuntaa ja haussa on muitakin kuin sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä, kuten hankinnan, logistiikan ja ruokapalvelujen työntekijöitä, selvittää rekrytointipäällikkö Satu Tuoriniemi.
Hän lisää, että tarjolla on iso määrä erilaisia työtehtäviä, niin vakituista työtä kuin määräaikaista, samoin sijaisuuksia, osa-aikaisuuksia ja keikkatyötä, kuten myös hanketyötä.
Näyttää siltä, että suurimpaan osaan avonaisia työtehtäviä on hakijoita, mutta työvoiman saannissa on ammateittain, alueittain ja kausittain eroja.
– Lääkäreistä, psykiatreista ja sosiaalityöntekijöistä on pulaa. Hoitohenkilökuntaa on vaihtelevasti, osaan saadaan väkeä hyvin, mutta haastettakin on, erityisesti sijaisuuksien kohdalla. Laboratorio- ja röntgenhoitajista on ollut myös pulaa.
Satakunnan hyvinvointialue vastaa 210 000 eri-ikäisen satakuntalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluista.
Maakunnan oppilaitosten kanssa tehdään monenlaista yhteistyötä, jotta voitaisiin vastata alueen työvoimatarpeeseen. Esimerkiksi Porissa voi opiskella bioanalyytikoksi satelliittikampuksella, jossa koulutuksen toteuttaa Savonia.
Myös kätilökoulutus on alkanut yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Röntgenhoitajakoulutus toteutetaan yhteistyössä Tampereen amk:n ja SAMK:n kanssa. Koulutuksiin pyritään yhteishaun kautta.
Satakunnassa on pitkään koulutettu myös laitoshuoltajia oppisopimuksella, ja tämäkin väylä on edelleen avoinna.
Psykiatriassa toteutetaan aikaisempien vuosien tapaan lääketieteen opiskelijoille kesäkoulu, joka tarkoittaa ohjattua kesätyötä ja luentoja. Psykiatrian kesäkoulutoimintaa ollaan laajentamassa hoitotyön opiskelijoihin.
– Meillä on paljon kesätyöpaikkoja, ja niiden haku on jo auki.
Rekrytointipäällikkö Satu Tuoriniemi on mukana Satakunnan Rekrymessuilla kertomassa hyvinvointialueen työ- ja koulutusmahdollisuuksista. Kuva: Heli Kokko
Hyvinvointialue osallistuu perjantaina 10. helmikuuta SAMK-kampuksen Agorasalissa kello 10–15 järjestettäville Satakunnan Rekrymessuille. Satu Tuoriniemi muistuttaa, että hyvinvointialueella on tarjota töitä työuran eri vaiheissa oleville ihmisille: nuorille, kokeneille, alanvaihtajille ja työuransa alussa oleville.
Tuoriniemi kannustaa nuoria olemaan avoimia ja pohtimaan erilaisia aloja, koska oma ala voi löytyä yllättävästäkin suunnalta – ja suuntaa voi muuttaa moneen kertaan.