Lou­nais-Suo­men po­lii­si tie­dot­ti ke­sä­kuus­sa hui­jaus­sar­jas­ta, jos­sa suu­ri jouk­ko ih­mi­siä on jou­tu­nut hui­ja­tuk­si ne­tis­sä käy­dys­sä au­to­jen va­ra­o­sa­kau­pas­sa. Sar­ja­hui­ja­ri tar­jo­si ne­tis­sä va­ra­o­sia et­si­vil­le os­ta­jil­le tuot­tei­ta, vas­taa­not­ti ra­hat ti­lil­leen ja jät­ti va­ra­o­san toi­mit­ta­mat­ta. Asi­a­no­mis­ta­jat me­net­ti­vät hui­jauk­sis­sa noin 20-200 eu­ron sum­mia.

Hui­jaus­sar­jas­ta epäil­ty mies on jär­jes­tel­mäl­li­ses­ti pyr­ki­nyt py­sy­mään po­lii­sin ta­voit­ta­mat­to­mis­sa, mut­ta tors­tai­na hä­net saa­tiin kiin­ni pit­kä­jän­teis­ten tut­kin­ta­toi­mien avul­la. Po­lii­si esit­tää epäil­tyä van­git­ta­vak­si en­si vii­kol­la.

– Epäil­ty sar­ja­hui­ja­ri toi­mi pit­kän ai­kaa yh­del­lä ja sa­mal­la ni­mel­lä, mut­ta ke­sän ai­ka­na hän jou­tui käyt­tä­mään usei­ta eri pei­te­ni­miä. Toi­min­ta­ta­pa ja ”myy­tä­vät” tuot­teet ovat kui­ten­kin py­sy­neet koko ajan sa­man­kal­tai­si­na. Epäil­ty on jou­tu­nut myös tur­vau­tu­maan usei­siin eri ul­ko­maa­lai­siin pank­ki­ti­lei­hin, sa­noo ri­ko­sy­li­kons­taa­pe­li Kar­ri Laak­so Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sel­ta.

Po­lii­sin tie­to­jen mu­kaan epäil­ty aloit­ti ak­tii­vi­sen pe­tos­te­lun huh­ti­kuus­sa 2023, ja jat­koi sitä ai­na kiin­ni­jää­mi­seen­sä saak­ka.

Täl­lä het­kel­lä mies­tä epäil­lään yh­teen­sä 92 pe­tok­ses­ta. Po­lii­si us­koo, et­tä to­del­li­suu­des­sa ta­pauk­sia voi ol­la vie­lä enem­män.

– Luul­ta­vas­ti osa hui­jauk­sien koh­teik­si pää­ty­neis­tä ei ole teh­nyt asi­as­ta ri­ko­sil­moi­tus­ta, Laak­so to­te­aa.

Po­lii­si ke­hot­taa­kin kaik­kia hui­jauk­sen uh­reik­si jou­tu­nei­ta te­ke­mään asi­as­ta ri­ko­sil­moi­tuk­sen. Il­moi­tuk­sen voi teh­dä po­lii­sin säh­köi­ses­sä asi­oin­ti­pal­ve­lus­sa tai lä­him­mäl­lä po­lii­si­a­se­mal­la.

Ri­ko­sil­moi­tus­ta teh­des­sä kan­nat­taa liit­tää mu­kaan kaik­ki mah­dol­li­set vies­ti­kes­kus­te­lut ja muut to­dis­teet.