Sa­ta­kun­nan Viik­ko on yli­voi­mai­ses­ti Sa­ta­kun­nan lu­e­tuin kau­pun­ki­leh­ti. Yh­del­lä print­ti­leh­del­lä on kes­ki­mää­rin liki 70.000 lu­ki­jaa. Lu­vut il­me­ne­vät tuo­rees­ta Kan­sal­li­ses­ta me­di­a­tut­ki­muk­ses­ta. Sa­ta­kun­nan Vii­kon lu­vuis­sa ei ole mu­ka­na Uu­tis­Rau­man lu­ku­ja Rau­mal­ta, Eu­ra­jo­el­ta ja Eu­ras­ta. Näis­sä kun­nis­sa Sa­ta­kun­nan Viik­ko ei ole il­mes­ty­nyt al­ku­vuo­des­ta, kun Sa­ta­kun­nan Viik­ko an­toi tuol­loin ti­laa Uu­tis­Rau­mal­le, jot­ta Rau­man seu­dul­le saa­tiin tur­vat­tu edes yk­si pai­kal­li­nen leh­ti.

Kan­sal­li­sen me­di­a­tut­ki­muk­sen lu­ki­ja­mää­rä­tu­lok­set ko­ros­ta­vat edel­leen Sa­ta­kun­nan Vii­kon ase­maa ai­no­a­na maa­kun­nal­li­se­na Sa­no­ma Me­di­an kil­pai­li­ja­na. Sa­ta­kun­nan Viik­ko­leh­det on myös ai­noa Sa­ta­kun­nas­sa toi­mi­va yrit­tä­jä­ve­toi­nen kus­tan­nu­syh­tiö. Sa­ta­kun­nan Vii­kon lu­ki­ja­mää­rä on sel­väs­ti suu­rem­pi kuin min­kään muun Sa­ta­kun­nas­sa il­mes­ty­vän kau­pun­ki­leh­den tai pai­kal­lis­leh­den lu­ki­ja­mää­rät.

– Maa­kun­ta­leh­ti Sa­ta­kun­nan Kan­sa-Län­si-Suo­mel­la ei to­si­a­si­al­li­ses­ti ole Sa­ta­kun­nan Vii­kon li­säk­si mui­ta haas­ta­jia Sa­ta­kun­nas­sa. Pi­däm­me pie­nel­lä pai­kal­li­sel­la hen­ki­lös­töl­lä yl­lä kil­pai­lua ja se on lop­pu­pe­leis­sä niin lu­ki­joi­den kuin il­moit­ta­jien­kin etu, sa­noo Sa­ta­kun­nan Vii­kon kus­tan­ta­ja Kim Huo­vin­lahti.

Sa­ta­kun­nan Vii­kon lu­ki­ja­mää­ris­sä ei ole mu­ka­na tam­mi­kuus­sa aloit­ta­nut­ta Uu­tis­Rau­ma-leh­teä, jota ja­e­taan Rau­mal­la, Eu­ra­jo­el­la ja Eu­ras­sa. Näis­sä kun­nis­sa il­mes­tyy ny­kyi­sin Uu­tis­Rau­ma-leh­ti, ei­kä Sa­ta­kun­nan Viik­ko. Uu­tis­Rau­mas­sa on oma jour­na­lis­ti­nen si­säl­tön­sä, mut­ta sii­nä on osin sa­mo­ja il­moi­tuk­sia kuin Sa­ta­kun­nan Vii­kos­sa, jos il­moit­ta­ja niin ha­lu­aa. Uu­te­na leh­te­nä Uu­tis­Rau­ma ei eh­ti­nyt vie­lä mu­kaan nyt jul­kais­tuun Kan­sal­li­seen me­di­a­tut­ki­muk­seen.

– Pai­kal­li­se­na kus­tan­ta­ja­na ha­lu­sim­me ol­la mu­ka­na tur­vaa­mas­sa, et­tä Rau­mal­la il­mes­tyy jat­kos­sa­kin myös ai­dos­ti Rau­mal­la teh­tä­vä leh­ti. Tä­män vuok­si Sa­ta­kun­nan Viik­ko an­toi Rau­mal­la ti­laa Uu­tis­Rau­mal­le. Toi­mim­me si­säl­tö ja pai­kal­li­suus edel­lä, sa­noo Huo­vin­lah­ti.

Tuo­reen Kan­sal­li­sen me­di­a­tut­ki­muk­sen mu­kaan Sa­ta­kun­nan Viik­ko on toi­sek­si lu­e­tuin yk­si­tyi­nen kau­pun­ki­leh­ti koko maas­sa. Leh­ti on myös lu­e­tum­pi kuin esi­mer­kik­si suu­rim­mil­la kau­pun­ki­seu­duil­la il­mes­ty­vät ou­lu­lai­nen Fo­rum24 tai Kuo­pis­sa il­mes­ty­vä Viik­ko­sa­vo. Pää­kau­pun­ki­seu­dul­la il­mes­ty­vien Hel­sin­gin Uu­tis­ten ja Van­taan Sa­no­mien print­ti­leh­tien lu­ki­ja­mää­rät ovat sa­maa ko­ko­luok­kaa kuin Sa­ta­kun­nan Vii­kon.