Maa­rit Kaut­to

Po­rin Uu­del­la­koi­vis­tol­la maa­nan­tai-il­ta­na tu­ho­ja ai­heut­ta­nut syök­sy­vir­taus is­ki ko­val­la voi­mal­la myös ra­vi­ra­dal­le. Kel­lo oli noin 18.30, kun Po­rin Ra­vit ry:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Tom­mi Läh­de­kor­pi työs­ken­te­li vie­lä toi­mis­tol­laan.

– Huo­ma­sin, et­tä kova my­räk­kä al­koi yh­täk­kiä ja yri­tin kur­ka­ta ulos oves­ta. Tuu­li oli niin kova, et­tä en mei­nan­nut saa­da ovea au­ki, jo­ten kat­soin par­haim­mak­si py­sy­tel­lä si­sä­ti­lois­sa. Pys­ty­kat­so­mon ik­ku­nas­ta kat­se­lin, kun kär­ryn­pyö­rä ja jo­kin isom­pi esi­ne len­si­vät ra­dan kes­ki­ken­täl­lä, Läh­de­kor­pi ker­too.

Mutterimaja meni säpäleiksi ja osat lensivät kaviouralle.

Mutterimaja meni säpäleiksi ja osat lensivät kaviouralle.

My­räk­kä oli ohi vii­des­sä mi­nuu­tis­sa, jon­ka jäl­keen Läh­de­kor­pi ja muut pai­kal­la oli­jat läh­ti­vät kat­sas­ta­maan mah­dol­li­sia va­hin­ko­ja.

– Sel­vi­si, et­tä se ra­dal­la nä­ke­mä­ni isom­pi esi­ne oli tal­li­a­lu­eel­ta ka­vi­ou­ral­le vie­vän por­tin luo­na ol­leen mut­te­ri­ma­jan lat­tia. Mut­te­ri­ma­ja oli ha­jon­nut sä­pä­leik­si ja osat oli­vat le­vin­neet ka­vi­ou­ral­le. Mut­te­ri­ma­ja pal­ve­li ra­veis­sa toi­mi­hen­ki­löi­den tau­ko­ti­la­na.

– Li­säk­si tal­li­kah­vi­on pi­ki­kat­to oli re­ven­nyt ja roik­kui ka­vi­ou­ran puo­lel­la. Kah­vi­oon oli pääs­syt hiu­kan sa­de­vet­tä, jo­ten kat­to pei­tet­tiin kii­rees­ti pres­sul­la.

– Yh­den he­vos­ka­tok­sen pel­ti­sei­näs­tä oli ir­ron­nut puo­let pois ja pel­lit lo­juo­vat pit­kin poi­kin. Myös po­ni­tal­leil­ta yk­si po­nin ka­tos oli kaa­tu­nut pois pai­koil­taan.

Läh­de­kor­pi kiit­te­lee ra­vi­ra­dan hen­ki­lö­kun­taa ja tal­li­a­lu­een vä­keä, jot­ka tart­tui­vat heti toi­meen ja my­rä­kän jäl­jet saa­tiin sii­vot­tua no­pe­as­ti pois.

– Kaik­ki va­hin­got ovat kor­jat­ta­vis­sa, pait­si mut­te­ri­ma­jaa em­me saa ta­kai­sin. On­nek­si mi­tään sen suu­rem­paa ei sat­tu­nut. Kii­tos kai­kil­le aut­ta­jil­le, Läh­de­kor­pi sum­maa.

Hevoskatoksen seinä irtosi.

Hevoskatoksen seinä irtosi.

Tallikahvion pikikatto repeytyi.

Tallikahvion pikikatto repeytyi.

Jut­tua kor­jat­tu 4.9. kel­lo 8.35: Koi­vis­ton­luo­dos­sa muu­tet­tu Uu­del­la­koi­vis­tol­la.