Taste Satakunta -kesämenu julkaistaan Terve ruoka -messuilla Merikarvialla
Satakunnan makujen kesäjuhla alkaa, kun uusi Taste Satakunta -menu paljastetaan Terve ruoka -messujen yhteydessä Merikarvialla lauantaina 6. huhtikuuta. Herkullinen menu on tulosta alkuvuoden aikana tehdystä ideointityöstä Satakunnan keittiömestareiden ja Matkailun kehittämiskeskuksen Gurmeeta-ruokamatkailuhankkeen kanssa.
Nyt valmistunut Taste Satakunta menu on jo kolmas, joka on tehty yhteistyössä Satakunnan Keittiömestareiden kanssa. Kaikissa menuissa on yhteisenä nimittäjänä satakuntalaiset lähituottajien raaka-aineet ja maut.
– Satakunta -menu ei ole pelkkä ateriakokonaisuus – se on tarina Satakunnasta, sen luonnosta ja ruokakulttuurista monine vivahteineen. Kehitimme tämän menun yhdessä keittiömestareiden ja matkailun ammattilaisten kanssa tuodaksemme esiin maakuntamme monimuotoisia makuja ja tarinoita, kertoo Terja Wahlberg Matkailun kehittämiskeskuksesta.
– Olemme halunneet tuoda esiin Satakunnan upeat lähellä tuotetut elintarvikkeet. Tämä menu ei ole pelkästään herkuttelua, vaan se on samalla matka Satakunnan vahvaan ja monipuoliseen ruokamaakuntaan, jatkaa Jukka Luojukoski Satakunnan Keittiömestareista.
Taste Satakunta menu resepteineen on lähetetty satakuntalaisiin ruokapaikkoihin ja se on mahdollista ravintoloissa ottaa käyttöön kokonaisena menuna tai ottamalla käyttöön esimerkiksi jonkun menun osan. Pääasia on käyttää satakuntalaisia lähiraaka-aineita.