Jämijärven Korvenkylässä sijaitsevalla Kekkerikeittiöllä riittää puuhaa ympäri vuoden
Yrityksen tilat on mahdollista vuokrata erilaisiin juhliin isommallekin porukalle.
Arto Papunen
Jämijärven Korvenkylässä sijaitsevassa Kekkerikeittiö Ritakorvessa on monenlaista palvelua ympäri vuoden. Yrittäjäpariskunta, Sauli ja Tuula Ritakorpi, on jo pitkään pitänyt pitopalveluaan ja vuokrannut tilojaan erilaisille juhlille. Sauli Ritakorven päätyö on metsäalalla, mutta sen lisäksi hän ehtii olemaan paljon Tuulan apuna.
Yrityksen vuokrattava tila, Korven hovi, on ollut alkujaan sukutilan navettana, jonka toiminta loppui vuonna 2000. Vuonna 2013 tila muutettiin nykyiseen käyttöönsä. Tiloihin tehtiin iso remontti juhlatilaksi. Sauli Ritakorpi rakensi tilan pöydät itse yhtenä kesänä.
– Oli hankalaa löytää juuri sen kokoisia pöytiä kuin halusimme, joten itse tekemällä saimme sellaiset, Tuula kertoo.
Korvenkylässä sijaitseva Korven hovi antaa puitteet monenlaisiin juhliin. Kuva: Arto Papunen
Korven hovin tilat sopivatkin monenlaisiin tapahtumiin ristiäisistä hautajaisiin. Parhaimmillaan tiloihin sopii 400 henkeä. Tilaa täydentää kesäisin suuli. Tilat soveltuvat myös kokouskäyttöön ja paikalla on myös pidetty erilaisia tyky-päiviä.
Pitopalvelua tehdään muuallakin kuin omissa tiloissa. Sitä varten on käytössä esimerkiksi kylmäauto ja paljon siirrettävää ruokakalustoa. Monesti pitopalvelun työt pääosin sijoittuvatkin lähialueelle.
Asiakkaita yrityksellä on riittänyt ympäri vuoden. Korona-aika oli yritykselle haasteellista, mutta sen jälkeen toiminta on vilkastunut. Viime vuonna heillä oli vain kaksi vapaata viikonloppua. Esimerkiksi viime kuussa yrityksen kautta lähti 650 erilaista laatikkoa jouluruokaa. Pääosin he pärjäävät kaksin ja apuvoimia tarvitaan vasta, kun juhlat alkavat.
Sana yrityksestä on kiertänyt esimerkiksi juhlien kautta.
– Ihmiset ovat tulleet monesti toisen ihmisen juhliin tänne ja myöhemmin sitten ovat itse soittaneet, että tarvittaisiin heidän omiinkin juhliinsa pitopalvelua ja tarvittaessa juhlatilaakin.
Kekkerikeittiö Ritakorven yrittäjäpariskunta Sauli ja Tuula Ritakorpi on jo pitkään pitänyt pitopalvelua ja vuokrannut tiloja erilaisille juhlille. Kuva: Arto Papunen
Pariskunta kertoo, että ruuat tehdään pääosin itse.
– Vaikka kaupasta saisi ruokaa edullisestikin niin ihmiset arvostavat kotona tehtyä ruokaa. Esimerkiksi kalojen savustus erilaisiin juhliin on Saulin työtä.
Arkisin yrityksen toimintaa ovat myös kuljetuslounaat Jämijärven ja osin Kankaanpään ikäihmisille ja muille ateriapalvelua tarvitseville. Lounaslista on tehty kuukaudeksi kerrallaan ja ruokaa kuljetetaan sunnuntaita lukuunottamatta. Yrityksessä kuitenkin pohditaan, kuinka kannattavaa kuljetuslounaspalvelun jatkaminen on.
Toisaalta Sauli ja Tuula kertovat pohtineensa majoituskapasiteetin kasvattamista.
– Monissa juhlissa on pitkänmatkalaisia, jotka kaipaavat yösijaa. Tällä hetkellä yrityksellä on muutama majoituspaikka ja sauna.
Pidemmän päälle haasteena nähdään kuitenkin myös yrityksen tulevaisuus ja omista lapsista ei välttämättä saa jatkajaa tälle toiminnalle.