Maa­rit Kaut­to

Po­ris­sa pint­xoil­tiin jäl­leen 12. – 18. elo­kuu­ta. En­sim­mäis­tä ker­taa pint­xo­ki­san his­to­ri­as­sa sama ra­vin­to­la voit­ti sekä tuo­ma­ris­ton et­tä ylei­sön ää­nin. Kak­sois­voit­ta­ja oli Dan­te’s Kitc­hen & Ba­rin an­nos, joka tuo­ma­ri­na toi­mi­neen Tou­ko Se­tä­län mu­kaan oli erit­täin her­kul­li­nen ko­ko­nai­suus suo­lai­suut­ta, ma­keut­ta ja kir­peyt­tä. An­nok­sen kruu­na­si her­kul­li­nen ko­re­an bbq ma­jo­nee­si ja maa­päh­ki­nä-chi­lic­runch.

Se­tä­lä ker­toi, et­tä tä­män ker­tai­nen pint­xo­ki­sa oli to­del­la tiuk­ka. Toi­sek­si si­joit­tui Shots, jon­ka an­nos oli kau­niin nä­köi­nen ja hel­pos­ti syö­tä­vä pint­xo. An­nok­sen yli­kyp­sä por­saan­kyl­ki ja puf­fa­tut kur­pit­san­sie­me­net loi­vat erit­täin her­kul­li­sen yh­dis­tel­män.

Kol­man­nek­si tuo­ma­ris­to si­joit­ti uu­den tu­lok­kaan Punk­ke­rin, jon­ka an­nok­ses­sa koh­ta­si­vat herk­ku­juus­to, ma­kea ap­ri­koo­si ja suo­lai­nen pros­ciut­to.

Ylei­sö­ää­nes­tyk­ses­sä Dan­ten jäl­keen toi­sek­si si­joit­tui Borg Kitc­hen & Bar ja kol­man­nek­si Ros­so.

Dan­te’s Kitc­hen & Ba­rin luo­va joh­ta­ja Jus­si Aal­to yl­lät­tyi voi­tos­ta iloi­ses­ti. Dan­te vaih­toi jon­kin ai­ka sit­ten omis­tus­poh­jaa, kun muun mu­as­sa Me­ka­ni by Hui­koo­ta pyö­rit­tä­vä Duu­nin Oy os­ti sii­tä osuu­den. Täl­lä ko­koon­pa­nol­la Dan­te osal­lis­tui ki­saan tois­ta ker­taa.

– Tä­män ker­tai­nen pint­xom­me läh­ti ke­hit­ty­mään, kun mie­tim­me nor­maa­lin me­num­me päi­vit­tä­mis­tä syk­syn tul­len. Pint­xon poh­jal­ta lis­tal­lem­me tu­lee piz­za ja piz­za­lei­pä. Uu­det ide­at ovat usein vil­le­jä ja nii­tä läh­de­tään sit­ten ko­kei­le­maan ja ke­hit­te­le­mään, Jus­si Aal­to muo­toi­lee ja jat­kaa:

– Iso kii­tos kuu­luu mei­dän keit­tiö- ja sa­li­po­ru­kal­lem­me. Re­sep­tiik­ka tu­lee mi­nul­ta, mut­ta osaa­va hen­ki­lö­kun­tam­me on to­teut­ta­ja. Tämä on tii­mi­la­ji.

Aal­lon mu­kaan pint­xo­ki­sa sai vä­keä ilah­dut­ta­van pal­jon liik­keel­le.

– Pint­xo­vii­kot ovat kiva pe­rin­ne, joi­den toi­von jat­ku­van. Ra­vin­to­la-ala kamp­pai­lee edel­leen ko­ro­nan jäl­ki­mai­nin­geis­sa ja myös työ­voi­ma­pu­lan kans­sa, jo­ten täl­lai­set ta­pah­tu­mat pi­ris­tä­vät ja saa­vat ih­mi­set ma­ta­lal­la kyn­nyk­sel­lä käyt­tä­mään pai­kal­li­sia ra­vin­to­la­pal­ve­lui­ta. Ai­om­me tot­ta­kai jat­kos­sa­kin ol­la mu­ka­na, vaik­ka tämä voit­to luo­kin nyt ko­vat pai­neet seu­raa­vaan ker­taan, Jus­si Aal­to nau­raa.