Sa­ta­kun­nan Vuo­den Uu­sy­rit­tä­jä 2024 -tun­nus­tuk­sen on val­ta­kun­nal­li­se­na Yrit­tä­jän päi­vä­nä 5. syys­kuu­ta saa­nut ul­vi­la­lai­nen Em­mi Kos­ki­nen. Myös ylei­sö va­lit­si hä­net suo­si­kik­seen nel­jän fi­na­lis­tin jou­kos­ta. Voit­ta­ja ku­ki­tet­tiin ja pal­kit­tiin 3 000 eu­ron ra­ha­pal­kin­nol­la, jon­ka lah­joit­ti­vat Po­rin Seu­dun Yri­tys­pal­ve­lu­yh­dis­tys ry, Priz­z­tech Oy ja Sa­ta­kun­nan Yrit­tä­jät.

Em­mi Kos­ki­sen yri­tys, Pik­ku­het­ki, tar­jo­aa pik­ku­lap­si­per­heil­le yk­si­löl­li­siä hy­vin­voin­ti- ja ter­veys­pal­ve­lui­ta Sa­ta­kun­nas­sa, en­si­si­jai­ses­ti ko­ti­käyn­tei­nä. Pik­ku­het­ken pal­ve­lui­hin kuu­lu­vat vau­va­hie­ron­ta sekä ko­ko­nais­val­tai­nen lap­sen uneen, ruo­kin­taan ja ke­hi­tys­vai­hei­siin liit­ty­vä oh­jaus ja neu­von­ta.

Em­mi Kos­ki­nen on poh­ja­kou­lu­tuk­sel­taan sai­raan­hoi­ta­ja–ter­vey­den­hoi­ta­ja ja on toi­mi­nut muun mu­as­sa las­ten­neu­vo­las­sa ter­vey­den­hoi­ta­ja­na. Elo­kuus­sa 2024 hän on val­mis­tu­nut Sa­ta­kun­nan en­sim­mäi­sek­si Ba­by­Ba­lan­ce®-hoi­ta­jak­si. Yri­tyk­sel­lä on vas­taa­not­to­ti­lat Po­ris­sa ja 1. lo­ka­kuu­ta al­ka­en myös Ul­vi­las­sa. Kos­ki­nen on toi­mi­nut en­sin si­vu­toi­mi­se­na yrit­tä­jä­nä noin vuo­den ajan ja jou­lu­kuus­ta 2023 läh­tien pää­toi­mi­se­na.

Uu­sy­rit­tä­jä­kil­pai­lun voit­ta­jan va­lit­si asi­an­tun­ti­ja­raa­ti, jo­hon kuu­lui­vat Juk­ka Hur­ri­la (Sa­ta­kun­nan Yrit­tä­jien hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja), Kati Suo­mi (Lii­ke­toi­min­ta­o­saa­mi­sen ja yrit­tä­jyy­den apu­laisp­ro­fes­so­ri, Tu­run yli­o­pis­ton kaup­pa­kor­ke­a­kou­lun Po­rin yk­sik­kö) ja Jari Tai­mi (Po­rin Seu­dun Yri­tys­pal­ve­lu­yh­dis­tys ry).

Raa­ti pe­rus­te­li va­lin­taan­sa näin:

"Em­mi Kos­ki­sen yri­tyk­sel­lä on uu­den­tyyp­pi­nen ja roh­kea pal­ve­lu­kon­sep­ti, joka vas­taa hy­vin asi­ak­kai­den tar­pei­siin ja täy­den­tää jul­ki­sia pal­ve­lui­ta. Lii­kei­de­aan­sa Kos­ki­nen on tes­tan­nut ja ke­hit­tä­nyt an­si­ok­kaas­ti si­vu­toi­mi­sen yrit­tä­jyy­den kaut­ta. Pie­nes­sä ajas­sa asi­a­kas­kun­taa on ker­ty­nyt hy­vin. Asi­ak­kaat ovat ol­leet pal­ve­lui­hin tyy­ty­väi­siä ja suo­si­tel­leet pal­ve­lua toi­nen toi­sil­leen. Kos­ki­nen ja­kaa asi­an­tun­te­mus­taan ja osaa­mis­taan so­mes­sa, muun mu­as­sa ly­hyil­lä vi­de­oil­la. Si­säl­lön­tuo­tan­to on muu­ten­kin ak­tii­vis­ta ja lii­ke­vaih­to lu­paa­va. Yrit­tä­jä on laa­jas­ti kou­lut­tau­tu­nut ja ai­koo ke­hit­tää it­se­ään ja osaa­mis­taan jat­kos­sa­kin. Li­säk­si hän on osan­nut hyö­dyn­tää mo­ni­puo­li­ses­ti Uu­sy­ri­tys­kes­kus En­ter Sa­ta­kun­nan mak­sut­to­mia neu­von­ta­pal­ve­lu­ja.”

Ylei­sö­ää­niä Sa­ta­kun­nan Vuo­den Uu­sy­rit­tä­jä 2024 -kil­pai­lus­sa an­net­tiin 1116, jois­ta Em­mi Kos­ki­nen ke­rä­si 453. Ylei­sö­ää­nes­tys oli ver­kos­sa avoin­na 10.–25. elo­kuu­ta. Ylei­sö­ää­niä kil­pai­lus­sa an­ta­nei­den kes­ken ar­vo­tun 50 eu­ron ar­voi­sen tuo­te­pal­kin­non voit­ti An­nuk­ka Ant­ti­la.

Vuo­den uu­sy­rit­tä­jän va­lit­tiin nyt kol­mat­ta ker­taa. Kil­pai­lun jär­jes­tää Uu­sy­ri­tys­kes­kus En­ter Sa­ta­kun­ta.

Fi­naa­liin oli va­lit­tu kil­pai­luun il­moit­tau­tu­nei­den jou­kos­ta nel­jä yrit­tä­jää/yrit­tä­jä­tii­miä: Kak­ku­Hei­di/Hei­di Lin­ja, Ul­vi­la, Me­di­a­mai­sen/Sen­ni Va­li­o­la, Huit­ti­nen, Pik­ku­het­ki/Em­mi Kos­ki­nen, Ul­vi­la sekä Sun­Wax Oy/Sani Ol­la­ran­ta ja Ou­ti Ten­len, Eu­ra­jo­ki.

En­si vuo­den uu­sy­rit­tä­jä­kil­pai­luun il­moit­tau­tu­mi­nen käyn­nis­tyy tou­ko­kuus­sa 2025.

Uu­sy­ri­tys­kes­kus En­ter Sa­ta­kun­ta tar­jo­aa mak­su­ton­ta yri­tyk­sen pe­rus­ta­mis­neu­von­taa hen­ki­löil­le, joi­den asuin­kun­ta tai uu­den yri­tyk­sen suun­ni­tel­tu si­jain­ti­kun­ta kuu­lu­vat En­te­rin pal­ve­lu­a­lu­ee­seen. Pal­ve­lu­a­lu­ees­sa ovat mu­ka­na Eu­ra, Eu­ra­jo­ki, Har­ja­val­ta, Huit­ti­nen, Kar­via, Ko­ke­mä­ki, Me­ri­kar­via, Nak­ki­la, Po­mark­ku, Pori, Sii­kai­nen, Sä­ky­lä ja Ul­vi­la. En­te­rin pal­ve­lut tar­jo­aa Priz­z­tech Oy, Sa­ta­kun­nan Yrit­tä­jät ja Sa­ta­kun­nan TE-toi­mis­to, yh­teis­työs­sä sa­ta­kun­ta­lais­ten kau­pun­kien ja kun­tien kans­sa. En­ter on osa val­ta­kun­nal­lis­ta Uu­sy­ri­tys­kes­kus­ten ver­kos­toa.