Kan­kaan­pää­läi­nen Hei­di Vil­ja­nen on il­moit­ta­nut aset­tu­van­sa eh­dol­le Sa­ta­kun­nan so­si­a­li­de­mok­raat­ti­sen pii­rin pu­heen­joh­ta­jak­si. Ny­kyi­nen pu­heen­joh­ta­ja Har­ri Leh­to­nen kes­kit­tyy mui­hin luot­ta­mus­teh­tä­viin.

– Olen val­mis an­ta­maan pu­heen­joh­ta­jan soih­dun Hei­dil­le ja tu­ke­maan hän­tä uu­des­sa teh­tä­väs­sään. Hei­di on osoit­ta­nut vah­vaa osaa­mis­ta sekä joh­ta­juut­ta ja in­hi­mil­li­syyt­tä. Nämä tai­dot ovat pii­rim­me ar­vo­jen yti­mes­sä, Leh­to­nen to­te­aa.

Hei­di Vil­ja­nen on työ­läis­per­heen kas­vat­ti, joka on saa­nut elä­män­sä par­haat eväät ko­to­aan: toi­sen ih­mi­sen kun­ni­oit­ta­mi­nen, eri­lai­suu­den hy­väk­sy­mi­nen ja työ­te­li­äi­syys. Hän on teh­nyt pit­kän uran päih­de­kun­tou­tuk­sen pa­ris­sa, jos­sa hän on näh­nyt lä­hel­tä ih­mis­ten haa­voit­tu­vuu­den ja kas­vun mah­dol­li­suu­det. Hei­di on myös toi­mi­nut kan­sa­ne­dus­ta­ja­na.

Sa­ta­kun­nan väki on Hei­dil­le eri­tyi­sen tär­keä. Hän on ai­na ol­lut yl­peä juu­ris­taan ja ha­lu­aa jat­kos­sa­kin toi­mia alu­een­sa ih­mis­ten hy­väk­si. Sa­ta­kun­nan so­si­a­li­de­mok­raat­ti­nen pii­ri on ol­lut mer­kit­tä­vä toi­mi­ja alu­eel­laan, ja Hei­di nä­kee pii­rin roo­lin kes­kei­se­nä alu­een ke­hi­tyk­ses­sä.

– Pii­rim­me on ol­lut ai­na vah­va vai­kut­ta­ja ja suun­nan­näyt­tä­jä. Ha­lu­an jat­kaa tätä tär­ke­ää työ­tä ja tuo­da sii­hen oman pa­nok­se­ni.

– Edel­li­nen pu­heen­joh­ta­ja on jät­tä­nyt suu­ret saap­paat täy­tet­tä­väk­si. Hä­nen si­tou­tu­mi­sen­sa ja joh­ta­juu­ten­sa ovat ol­leet esi­mer­kil­li­siä, ja toi­von voi­va­ni jat­kaa hä­nen vii­toit­ta­mal­laan tiel­lä, Hei­di sa­noo.

Hei­di Vil­ja­sen va­lin­taa Sa­ta­kun­nan so­si­a­li­de­mok­raat­ti­sen pii­rin pu­heen­joh­ta­jak­si vuo­sik­si 2025-2026 tu­ke­vat: Huit­tis­ten So­si­a­li­de­mok­raa­tit, Jä­mi­jär­ven Työ­vä­e­nyh­dis­tys, Kan­kaan­pään Työ­vä­e­nyh­dis­tys, Kar­vi­an Työ­vä­e­nyh­dis­tys, Me­ri­kar­vi­an Sos.-dem. Työ­vä­e­nyh­dis­tys, Nak­ki­lan Työ­vä­e­nyh­dis­tys, Po­rin Sos.-dem. Kun­nal­lis­jär­jes­tö ja Sii­kais­ten Sos.-dem. Työ­vä­e­nyh­dis­tys.