K-Su­per­mar­ket Kar­ja­ran­ta Po­ris­ta on mu­ka­na Suo­men Lei­pu­ri­lii­ton jär­jes­tä­mäs­sä Vuo­den 2025 Lei­pä­kaup­pa -kil­pai­lus­sa pie­nem­pien päi­vit­täis­ta­va­ra­kaup­po­jen sar­jas­sa. Lei­pu­ri­lii­ton alu­eyh­dis­tyk­set va­lit­se­vat eh­dok­kaat. Mu­ka­na ki­sas­sa on yh­teen­sä kym­me­nen K-su­per­mar­ket­tia ja S-mar­ket­tia eri puo­lil­ta Suo­mea.

Kil­pai­lus­sa mu­ka­na ole­vil­le kau­poil­le luo­vu­te­taan ”Eh­dol­la Vuo­den 2025 Lei­pä­kau­pak­si” -ban­de­rol­li, jon­ka kau­pat kiin­nit­tä­vät lei­pä­o­sas­tol­leen. Vuo­den Lei­pä­kaup­pa-kil­pai­lu jär­jes­te­tään nyt jo 29. ker­ran.

Vuo­den Lei­pä­kau­pan va­lin­nas­sa kiin­ni­te­tään huo­mi­o­ta lei­pä­o­sas­ton va­li­koi­man mo­ni­puo­li­suu­teen ja tuo­reu­teen sekä pai­kal­lis­ten, alu­eel­lis­ten ja val­ta­kun­nal­lis­ten lei­po­mo­tuot­tei­den saa­ta­vuu­teen. On tär­ke­ää, et­tä tuot­teet on val­mis­tet­tu Suo­mes­sa. Li­säk­si kiin­ni­te­tään huo­mi­o­ta se­son­kien ja eri­tyis­ruo­ka­va­li­oi­den huo­mi­oi­mi­seen lei­pä­o­sas­tol­la, lei­pä­o­sas­ton yleis­vai­ku­tel­maan, siis­tey­teen ja jär­jes­tyk­seen, tuot­tei­den esil­le­pa­noon, osas­ton oma­lei­mai­suu­teen sekä hen­ki­lös­tön asi­an­tun­te­muk­seen ja pal­ve­lu­alt­tiu­teen.

Eh­dok­kaa­na ole­via kaup­po­ja on pyy­det­ty lä­het­tä­mään Suo­men Lei­pu­ri­lii­tol­le pe­rus­te­lut ja vi­deo/ku­via lei­pä­o­sas­toon pa­nos­ta­mi­ses­ta ja sii­nä on­nis­tu­mi­ses­ta. Esi­raa­ti käy läpi pe­rus­te­lut ja va­lit­see nii­den mu­kai­ses­ti 3-5 fi­na­lis­tia. Suo­men Lei­pu­ri­lii­ton va­lit­si­ja­raa­ti vie­rai­lee fi­na­lis­ti­myy­mä­löis­sä al­ku­vuo­des­ta 2025 en­nal­ta il­moit­ta­mat­to­ma­na ai­ka­na ja va­lit­see nii­den jou­kos­ta voit­ta­jan. Voit­ta­ja pal­ki­taan Vuo­den 2025 Lei­pä­kaup­pa -tit­te­lil­lä en­si hel­mi­kuus­sa.

Vuo­den Lei­pä­kaup­pa -tun­nus­tuk­sel­la pal­ki­taan sekä kaup­pa et­tä sen lei­pä­o­sas­ton hen­ki­lö­kun­ta suo­ma­lai­sen lei­pä­kult­tuu­rin ja lei­vän ar­vos­tuk­sen hy­väk­si teh­dys­tä työs­tä. Kil­pai­lus­sa ovat joka toi­nen vuo­si mu­ka­na hy­per­mar­ke­tit ja ta­va­ra­ta­lot, joka toi­nen vuo­si pie­nem­mät päi­vit­täis­ta­va­ra­kau­pat. Vuo­den 2024 Lei­pä­kau­pak­si va­lit­tiin K-Ci­ty­mar­ket Rus­ko Ou­lu hy­per­mar­ket­tien ja ta­va­ra­ta­lo­jen sar­jas­sa.