Muu­tos­neu­vot­te­lui­den pe­rus­tee­na ovat tuo­tan­nol­li­set syyt: suun­ni­tel­man mu­kaan työ­teh­tä­viä or­ga­ni­soi­daan uu­del­leen ja sa­mal­la teh­tä­vä­ko­ko­nai­suuk­sia ul­kois­te­taan os­ta­mal­la pal­ve­lui­ta ul­koi­sil­ta toi­mi­joil­ta.

Suun­ni­tel­lun muu­tok­sen myö­tä työ­teh­tä­viä yh­dis­te­tään ja lak­kau­te­taan. Ir­ti­sa­no­mi­su­han al­la ole­va hen­ki­lö­mää­rä on yh­teen­sä 83 ja suun­ni­tel­ma voi to­teu­tu­es­saan joh­taa enin­tään 15 työn­te­ki­jän työ­suh­teen ir­ti­sa­no­mi­seen työn vä­hen­ty­es­sä olen­nai­ses­ti ja py­sy­väs­ti.

– Asi­ak­kai­den odo­tuk­sis­sa jo ta­pah­tu­nut ja tu­le­vai­suu­des­sa kiih­ty­vä muu­tos sekä au­to­ma­ti­soi­tu­va lii­ke­toi­min­ta vaa­ti­vat myös meil­tä ko­ros­tu­nut­ta ky­kyä re­a­goi­da ja en­na­koi­da. Yh­tiö- ja ryh­mä­ta­sois­ten, stra­te­gis­ten ta­voit­tei­den saa­vut­ta­mi­sek­si mei­dän on löy­det­tä­vä asi­ak­kai­tam­me, hen­ki­lös­tö­äm­me ja lii­ke­toi­min­taam­me ala­ti muut­tu­vas­sa toi­min­ta­ym­pä­ris­tös­sä par­hai­ten pal­ve­le­vat rat­kai­sut. Sik­si tar­kas­te­lem­me nyt re­surs­se­jam­me, or­ga­ni­soi­tu­mis­tam­me ja osaa­mi­si­am­me, ker­too Lä­hi­Ta­pi­o­la Län­si-Suo­men toi­mi­tus­joh­ta­ja Pasi Aa­ku­la.

Muu­tos­suun­ni­tel­maan si­säl­tyy or­ga­ni­saa­ti­o­muu­tos­suun­ni­tel­ma. Tar­kem­mat or­ga­ni­sa­to­ri­set muu­tok­set kä­si­tel­lään muu­tos­neu­vot­te­lui­den ai­ka­na. Neu­vot­te­lu­kut­su on an­net­tu Lä­hi­Ta­pi­o­la Län­si-Suo­men hen­ki­lös­töl­le 26. syys­kuu­ta ja neu­vot­te­lui­den kes­to on kuu­si viik­koa.

Muu­tos­neu­vot­te­lui­den rin­nal­la yh­ti­ös­sä on val­mis­teil­la liik­keen­luo­vu­tus, jon­ka myö­tä ajo­neu­vo­va­hin­ko­jen kä­sit­te­ly siir­tyy Lä­hi­Ta­pi­o­la Pal­ve­lut Oy:lle vuo­den 2025 alus­sa. Sa­mal­la ajo­neu­vo­va­hin­ko­ja kä­sit­te­le­vien hen­ki­löi­den mää­rä kas­vaa Län­si-Suo­men alu­eel­la 20 hen­ki­löön.

– Liik­keen­luo­vu­tus ei ole osa nyt käyn­nis­ty­nyt­tä neu­vot­te­lu­ko­ko­nai­suut­ta, mut­ta myös sil­lä vah­vis­tam­me ky­ky­äm­me pal­vel­la asi­ak­kai­tam­me si­ten kuin he toi­vo­vat. Iäs­tä riip­pu­mat­ta asi­ak­kaam­me odot­ta­vat meil­tä no­peut­ta ja help­pout­ta, eri­tyi­ses­ti di­gi­taa­li­sis­sa ka­na­vis­sa. Näi­hin odo­tuk­siin me myös ha­lu­am­me vas­ta­ta te­hok­kaas­ti, Aa­ku­la lin­jaa.