Sa­ta­kun­nan hy­vin­voin­ti­a­lu­een alu­e­val­tuus­to on hy­väk­sy­nyt 11.12.2023 pal­ve­lu­verk­ko­suun­ni­tel­man, jos­sa on esi­tet­ty suun­ni­tel­ma Re­po­saa­ren ter­vey­sa­se­man sul­ke­mi­ses­ta ja toi­min­nan siir­tä­mi­ses­tä Pih­la­van ter­vey­sa­se­mal­le. Re­po­saa­ren ter­vey­sa­se­man sul­ke­mi­nen vä­hen­tää ti­la­kus­tan­nuk­sia ja sa­mal­la myös re­surs­sien käyt­tö pa­ra­nee.

Pal­ve­lu­verk­ko­suun­ni­tel­mal­la ta­voi­tel­laan 7 mil­joo­nan eu­ron sääs­tö­jä vuok­ra­kus­tan­nuk­siin vuo­den 2025 lop­puun men­nes­sä ja sen toi­meen­pa­no on osa alu­e­hal­li­tuk­sen hy­väk­sy­mää muu­to­soh­jel­maa.

Muu­to­soh­jel­man mu­kai­ses­ti Po­rin Re­po­saa­ren ter­vey­sa­se­man toi­min­ta päät­tyy, ei­kä ter­vey­sa­se­ma avau­du enää ke­sän su­lun jäl­keen. Asi­ak­kaat oh­ja­taan pää­sään­töi­ses­ti Pih­la­van ter­vey­sa­se­mal­le, jos­sa asi­ak­kail­le on tar­jol­la mo­ni­puo­li­sem­paa pal­ve­lua. Sen mah­dol­lis­ta­vat mo­ni­am­ma­til­li­nen tii­mi, hoi­toon osal­lis­tu­va lää­kä­ri ja di­ag­nos­tis­ten pal­ve­lui­den saa­ta­vuus.

Opis­ke­lu­huol­lon pal­ve­lut to­teu­te­taan Re­po­saa­ren kou­lul­la ja neu­vo­la­pal­ve­lut jat­ka­vat Pih­la­van ter­vey­sa­se­mal­la ku­ten täl­lä­kin het­kel­lä.