Osa­na Var­vou­rin­juo­van ja Ko­ke­mä­en­jo­en rau­ta­tie­sil­to­jen ja­lan­kul­ku- ja pyö­rä­väy­lien pe­rus­pa­ran­nus­ta teh­tä­vät va­lais­tuk­sen vii­meis­te­ly­työt ovat vii­väs­ty­neet il­ki­val­lan vuok­si, sil­lä sil­ta­työ­mail­ta on va­ras­tet­tu tois­tu­vas­ti säh­kö­kaa­pe­lei­ta. Myös muil­la Po­rin kau­pun­gin ra­ken­nus­työ­mail­la on ha­vait­tu syk­syn ai­ka­na usei­ta var­kaus­ta­pauk­sia. Mah­dol­li­set sil­min­nä­ki­jä­ha­vain­not pyy­de­tään il­moit­ta­maan suo­raan po­lii­sil­le.

– Rau­ta­tie­sil­to­jen ja­lan­kul­ku- ja pyö­rä­väy­lien va­lais­tuk­seen tar­koi­tet­tu­ja säh­kö­kaa­pe­lei­ta on va­ras­tet­tu työ­mail­ta use­aan ot­tee­seen syk­syn ai­ka­na. Vii­mei­sim­mät var­kau­det ha­vait­tiin aa­mu­yöl­lä maa­nan­tai­na 14. lo­ka­kuu­ta, kun Var­vou­rin­juo­van sil­lal­le asen­ne­tut kaa­pe­lit ka­to­si­vat nyt kol­mat­ta ker­taa. Myös Ko­ke­mä­en­jo­en sil­lan jo käy­tös­sä ol­lei­den va­lai­si­mien kaa­pe­lit oli va­ras­tet­tu, ja kaa­pe­lei­den suo­jia ja suo­ja­put­ki­tuk­sia oli ri­kot­tu, ker­too Po­rin kau­pun­gin ra­ken­nut­ta­jain­si­nöö­ri Tero Kaus­ti­nen.

Rau­ta­tie­sil­to­jen ke­vy­en lii­ken­teen väy­lien ka­tu­va­lot ovat var­kauk­sien vuok­si tois­tai­sek­si pois käy­tös­tä, ei­kä tark­kaa ajan­koh­taa va­lais­tuk­sen uu­si­mi­sen val­mis­tu­mi­sel­le pys­ty­tä vie­lä ar­vi­oi­maan. Työ­maan ura­koit­si­ja on teh­nyt var­kauk­sis­ta ri­ko­sil­moi­tuk­sen, ja sil­loil­la tul­laan ot­ta­maan käyt­töön ka­me­ra­val­von­ta.

Myös muil­la kau­pun­gin ra­ken­nus­työ­mail­la on ha­vait­tu vii­me viik­koi­na tois­tu­via kaa­pe­li­var­kauk­sia. Myös kau­pun­ki on teh­nyt ta­pauk­sis­ta ri­ko­sil­moi­tuk­sia ja pyr­ki­nyt mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan li­sää­mään alu­ei­den ka­me­ra­val­von­taa.

Kaik­ki var­kauk­siin liit­ty­vät sil­min­nä­ki­jä­ha­vain­not pyy­de­tään il­moit­ta­maan suo­raan Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sen vih­je­pu­he­lin­nu­me­roon 0295 417 259, säh­kö­pos­til­la osoit­tee­seen vih­jeet.lou­nais-suo­mi@po­lii­si.fi tai teks­ti­vies­til­lä tai What­sApp-vies­til­lä nu­me­roon 050 411 7655. Huo­mi­oit­han, et­tä What­sApp-nu­me­roon ei voi soit­taa, ei­kä sii­hen tule lä­het­tää ar­ka­luon­toi­sia tie­to­ja tai mul­ti­me­di­a­vies­te­jä.