Toreron Pollo Asado voitti pintxokisan
Maarit Kautto
Kevään Pintxo-viikkoa vietettiin Porissa 7.-11. huhtikuuta. Tämän kertainen tuomariston valitsema voittaja on Toreron annos, joka oli tuomarina toimineen Touko Setälän mukaan erittäin maukas.
– Toreron pintxossa yhdistyivät upeasti suolaisuus, makeus ja tulisuus. Myös annoksen tarjoiluun oli panostettu, Setälä totesi.
Toiseksi tuomaristo valitsi Vinkon pintxon, jossa maut tulivat hyvin esiin ja joka oli hauskan yksinkertainen. Kolmanneksi sijoittui Steak & Whiskey House Gallen annos, jossa kokonaisuus maistui todella hyvältä ja johon itse tehty perunarösti toi hienon lisän.
Yleisö äänesti suosikikseen Steak & Whiskey House Gallen annoksen, kakkoseksi Toreron ja kolmanneksi Borg Kitchen & Barin pintxon.
Pintxot ovat 2-3 suupalalla syötäviä pikkuannoksia, joita kilpailussa mukana olevissa ravintoloissa voi käydä maistelemassa. Tällä kertaa mukana oli kaikkiaan 18 ravintolaa.
Torerossa tieto pintxokisan voitosta otettiin vastaan maanantaipäivän alkajaisiksi iloisesti ja innostuneesti. Vuoropäällikkö Jere Säynäjäaho kertoi, että voittoisa pintxo syntyi koko henkilökunnan yhteistyön tuloksena. Pollo Asado -nimisen annoksen leivällä oli puuhiiligrillattua nyhtöbroileria, grillattua ananassalsaa ja mustapapukaramelli-viskimajoa.
– Keittiömestari ja ravintolapäällikkö toteuttivat meidän kaikkien hullut ideat. Kun maistelimme lopputulosta, totesimme, että hyvähän tästä tuli!
– Toteutimme pintxotarjoilun tällä kertaa myös ihan uudella konseptilla. Meillä oli ruokatorilla yksi henkilö valmistamassa pintxoja tilaus kerrallaan eli asiakas sai aina lautaselleen tuoreen annoksen. Vaikka toteutus loi hiukan kiirettä valmistushetkiin, koimme, että tämä on asiakasystävällinen tapa ja vähensi samalla hävikkiä huomattavasti, Säynäjäaho totesi ja jatkoi:
– Meidän kannaltamme kisan lopputulema oli täydellinen ja antaa intoa työhön. Jäämme odottelemaan syyspintxoja!