Minä, sinä ja Yvonne - hetken kaikki on täydellistä
Yyterin Virkistyshotellin kruununjalokivi Bistro Yvonne tuo Poriin maailmanluokan ravintolaelämyksen.
Näköalaravintola Bistro Yvonne on avannut ovensa Yyterin virkistyshotellin kuudennessa kerroksessa. Moderni kaunotar nivoo hienostuneesti yhteen sen, mitä kaikkea uusi Yyteri edustaa.
Virkistyshotellin ravintolatoimenjohtaja Janne Larisuo kertoo, että tavoitteena oli luoda etäälle kaupunkikeskustan hälinästä paikka, jossa aika pysähtyy ja kiire lakkaa.
Juuri tämän vuoksi ravintolan suunnittelussa on panostettu siihen, että ruoasta ja juomasta saa nauttia ajan kanssa.
- Satakuntalainen keskiverto ravintola-asiakas viettää ravintolassa tunnin ja kaksitoista minuuttia. Yvonnessa on toisin. Ravintolaan tullaan pöytävarauksella, joka on reilusti yli kaksituntinen. Täällä viihdytään pitkän kaavan mukaan. Ruoalla on tauot, keskustelulle annetaan tilaa, ja tarjoilija huolehtii, että laseissa on juomaa, Larisuo kuvailee.
Yvonnessa aromikkaat viinit saavat ansaitsemansa huomion. Bistron tapaan ne näyttelevät yhtä suurta roolia kuin ruokakin.
Ravintolan sommelier on valinnut listalle viinejä saksalaisista italialaisiin, ja niiden yhteensopivuus annosten kanssa on tarkkaan mietitty.
- Henkilökunnallamme on runsaasti tietämystä keskustella asiakkaan kanssa ja suositella annosta täydentävää viiniä, Larisuo lupaa.
Myös oikeiden lähiruokakanavien rakentamisessa on oltu huolellisia. Annosta kootessaan keittiöhenkilökunta asettelee jokaisen yksityiskohdan huolellisesti paikoilleen. Bistro Yvonnessa ruoka on taidetta makunsa sekä ulkonäkönsä puolesta.
Avajaisiltana Bistro Yvonnessa tarjoiltiin neljän ruokalajin kynttiläillallinen. Alkuruokana nautittiin paahdettuja kauden juureksia punajuuri-cremellä sekä kukkakaalikeittoa tuoreilla yrteillä.
Pääruokana oli poron ulkofileetä tummalla kuusikastikkeella sekä palsternakkapyreellä. Jälkiruokana asiakkaat saivat herkutella jogurttipannacottalla, jota tarjoiltiin hillotun mustikan kera.
Rauhalliselle ravintolaelämykselle on kiireisessä maailmanajassa kysyntää. Bistro Yvonne sai merkitä varauskirjaansa sata pöytävarausta jo ennen kuin menuita oli edes julkaistu.
Ovet ovat nyt auki jokaiselle, joka on valmis nousemaan Yyterin virkistyshotellin kuudenteen kerrokseen, arjen yläpuolelle, kynttilöiden loisteeseen.