Telilä kasvaa ja monipuolistuu Satakunnassakin
Sastamalalainen sähköurakointifirma Telilä kasvaa ja laajenee, mutta nauttii samalla työntekijöidensä arvostusta. Satakunnassa Telilä alkaa näkyä vähitellen.
Vammalassa vuonna 1956 perustetun Telilän Sähkötyö Oy:n tavoitteena on olla koko eteläisen Suomen halutuin sähköurakointitalo niin työnantajan kuin työntekijän näkökulmasta. Tavoitteeseen on pyritty kartuttamalla yrityksen osaamista ja kiinnittämällä erityistä huomiota työntekijöiden hyvinvointiin.
– Telilä on kasvanut vuodesta 2015 alkaen yritysostoilla. Olemme jokaisen kaupan myötä halunneet kartuttaa yrityksen osaamista. Se on yritysostoilla helpompaa kuin uusien tekijöiden kouluttamisella, toimitusjohtaja ja kolmannen polven teliläläinen Pekka Telilä selventää.
Sastamalassa sijaitseva emoyhtiö on erikoistunut teollisuuden kunnossapitoon. Kun Telilä osti Lohjalla toimivan Sähkö-Sinssi Oy:n vahvistui kiinteistöturvapalveluiden osaaminen. Sähköliike Matti Rantala toi kokemusta muun muassa jätevesilaitosten ja puhtaan veden laitosten sähköurakointiin. Tuorein yrityskauppa toteutui tämän vuoden tammikuussa, kun Huittisissa toimiva Sähköliike E.J. Lehto liittyi Telilään. Lehto toi tullessaan osaamista teollisuusautomaatioon ja kuluttajapalveluihin.
– Nyt meillä työskentelee 70 asentajaa ja 20 toimistotyöntekijää kolmessa eri toimipisteessä. Kasvua ei ole tehty työntekijöiden kustannuksella, päinvastoin. Kauppojen myötä ei olla tehty ainoatakaan irtisanomista tai lomautusta.
Toistaiseksi Sähkö-Sinssi ja Lehto jatkavat myös omilla nimillään ja ilmeillään. Muutokset tehdään pehmeästi vähitellen.
– Kun resurssit liikkuvat toimipisteiden välillä, myös Telilän ilme tulee asiakkaille yhä tutummaksi. Ei siis tarvitse ihmetellä, jos asentajan auton kyljessä lukee eri nimi kuin yritys, josta palvelu on tilattu, Pekka Telilä naurahtaa.
Telilää pidetään työntekijöiden keskuudessa hyvänä ja arvostettuna työnantajana. Käytössä on johtamismalli, jossa kuunnellaan työntekijöitä ja panostetaan viihtyvyyteen. Työntekijöiden jaksamiseen ja hyvinvointiin on yrityksessä haluttu kiinnittää erityistä huomiota ja se näkyy työterveydessä laskevina sairaspoissaoloina. Käytössä ovat muun muassa kulttuuri- ja liikuntasetelit.
Toimitusjohtaja itse lukeutuu urheilumiehiin, joten Telilässä liikutaan paljon yhdessä. Usein tempauksiin on liitetty myös hyväntekeväisyyttä.
– Viime vuonna järjestimme painonpudostuskampanjan, jossa jokaisen osallistujan tavoitteena oli pudottaa painostaan seitsemän prosenttia. Haasteessa onnistuttiin hienosti ja lahjoitimme silloin pudotettuja kiloja ja joulukorttirahoja vastaavan summan lasten ja nuorten mielenterveystyöhön.
Nyt vuorossa on kilometrihaaste, jossa kerätään rahaa lasten ja nuorten urheiluseurojen tukemiseksi. Haastepotti karttuu kävellen, juosten, pyöräillen tai vaikka rullahiihtäen taitetuista kilometreistä.
– Tavoitteena on kerätä jokaisella toimipaikalla eli Sastamalassa, Huittisissa ja Lohjalla 2000 – 3000 euroa eli yhteensä noin 8 000 euroa lahjoitettavaa. Tämän hetkinen tilanne näyttää siltä, että tavoitteessa onnistutaan hienosti. Järjestämme lahjoituskohteista äänestyksen facebookissa lokakuussa.
Myös työntekijät itse ovat innostuneet erilaisista yhteisistä tapahtumista ja tempauksista. Lohjalla järjestettiin elokuun puolivälissä pyöräilytapahtuma, jossa osallistujat pyöräilivät 80 kilometrin lenkin yhdessä. Vastaava tapahtuma pidettiin syyskuun alussa Sastamalan ja Huittisten välillä.
– Yhteisiin juttuihin ei pakoteta ketään mukaan. Mutta itse olen sen verran ADHD, että on mahtavaa, kun muutkin innostuvat ideoimaan ja toteuttamaan tempauksia, Pekka Telilä iloitsee.