Uudistus raikasti ravintolasalin ilmeen
Original Sokos Hotel Vaakunan ravintolasali uudistui.
Menneiden vuosikymmenten tummanpuhuvat puupinnat ja puolipaneelit saivat väistyä Original Sokos Hotel Vaakunan ravintolasalista helmikuussa valmistuneessa uudistuksessa. Tilalle tuli kevyempi väri- ja materiaalimaailma, joka antaa yhdessä isojen ikkunoiden ja uuden valaistuksen myötä salille valoisamman ilmeen.
Aamupala suosittu paikallistenkin keskuudessa
Raikkaus ja avaruus sopivat juuri näihin tiloihin, joissa moni aloittaa päivänsä aamupalalla.
Aamupala onkin suosittu hotelliasiakkaiden lisäksi myös porilaisten keskuudessa.
-Mikä onkaan parempi tapa aloittaa päivä kuin tulla ensin tänne pitkälle aamiaiselle ja sen jälkeen lähteä shoppailemaan, ravintolapäällikkö Marika Prunnila vinkkaa.
Arkisin aamupala on tarjolla 06-9.30, lauantaisin 07-11.30 ja sunnuntaisin kello 07.30-13. Sunnuntai on suosituin päivä, joten niille, jotka kaipaavat väljyyttä, Prunnila suosittelee lauantaita. Myös pöytävaraus aamiaiselle on mahdollista tehdä, jos haluaa varmistaa paikkansa esimerkiksi juhlapyhinä.
Ruoassa teemana on vahvasti satakuntalaisuus. Tarjolla on esimerkiksi Yyterin ja Kivikylän makkaraa, tyrniä ja ohrakryynipuuroa. Lisäksi yhä vahvemmin suosiotaan kasvattava vegaanisuus on otettu huomioon niin, että valikoimissa on esimerkiksi kaura- ja soijamaitoa, vegejuustoa, sekä kaura- ja soijajogurttia.
-Asiakkailta tulee hyvää palautetta laajasta valikoimastamme. Olemme myös ketjun omissa tutkimuksissa kolmen parhaan aamiaisravintolan joukossa, Prunnila kertoo.
Tilausravintola yksityisten käytössä
Kun aamiainen hiljenee, toimii tiloissa Tilausravintola Satakunta. Yksityiset voivat vuokrata tilaa omaan käyttöönsä 25-200 hengelle, perhejuhliin kuten häihin, ylioppilas- ja rippijuhliin, kuin myös esimerkiksi muistotilaisuuksiin. Tilavuokra on 120 euroa ja sisältää tilan käytön ja henkilökunnan.
Lisäksi samoissa tiloissa toimii pitopalvelu Oma Kööki Catering, josta voi noutaa omiin tilaisuuksiinsa ruoat tai tilata pitopalvelun paikan päälle omiin juhlatiloihin.
Tilat ovat myös yritysten ja yhdistysten käytettävissä esimerkiksi illallisten järjestämiseen.
Remontissa uudistettiin myös keittiö, jossa panostettiin erityisesti ergonomisuuteen. Muutenkin työntekijöiden viihtyvyys on tärkeä asia hotellille, joka ravintoloineen työllistää noin 70 henkeä, kesällä pitkälti yli sata.
-Jotakin kertoo se, että meillä on paljon väkeä töissä, joilla on vuosikymmenten työura Satakunnan Osuuskaupan palveluksessa. Juuri työntekijöiden viihtyvyyden ansiosta meillä on kiva ilmapiiri, täällä on mukava olla töissä.
Tänä vuonna juhlavuosi
Tänä vuonna on myös hotellin juhlavuosi, sillä sen perustamisesta tulee kuluneeksi 80 vuotta
Perustettaessa nimenä oli Hotelli Satakunta ja tiloissa toimi hotellin lisäksi Satakunnan Osuuskaupan kauppa.
Juhlavuoden kunniaksi myynnissä on kotiinvietäväksi Cafe Solon valmistamaa kahvia ja Makeistamon karamelliämpäri. Tilausravintola Satakunnassa on myös tarjolla juhlavuoden menu sekä viisi Murhamestareiden teatteriesitystä, ja kaikissa hotellin ravintoloissa juhlavuoden olut.
Vuosikymmeniin mahtuu monenlaista, muun muassa lukuisia rakkaustarinoita.
-Täällä on saanut asiakkailta kuulla kaikenlaisia tarinoita, esimerkiksi alakerrassa aikoinaan toimineessa tanssiravintolassa on syttynyt useampi rakkaus, Prunnila hymyilee.