STT

Syys­kuus­sa itä­ra­jan lu­vat­to­mas­ti ylit­tä­neet sa­von­lin­na­lais­kou­lu­lai­set sel­vi­ä­vät ta­pauk­ses­ta huo­mau­tuk­sel­la, ker­rot­tiin Kaak­kois-Suo­men ra­ja­var­ti­os­tos­ta tiis­tai­na.

Ra­ja­var­ti­os­to ker­toi syys­kuus­sa epäi­le­vän­sä vii­den kou­lu­lai­sen ylit­tä­neen lait­to­mas­ti Suo­men itä­ra­jan Ve­nä­jän puo­lel­le. Ra­ja­vyö­hyk­keel­lä Sim­pe­leen alu­eel­la oli liik­ku­nut lu­vat­ta yh­teen­sä kym­me­nen op­pi­laan jouk­ko.

Tut­kin­nan­joh­ta­ja, luut­nant­ti Mat­ti Ran­ta­nen ker­toi STT:lle, et­tä huo­mau­tus­me­net­te­lyyn pää­dyt­tiin yh­des­sä syyt­tä­jän kans­sa.

– Kat­sot­tiin, et­tä sii­nä ei ol­lut ta­hal­li­suut­ta, ei­kä eh­kä ole ym­mär­ret­ty te­ko­jen seu­rauk­sia nuo­res­ta iäs­tä joh­tu­en.

Kou­lu­lai­sis­ta osa oli Ran­ta­sen mu­kaan al­le 15-vuo­ti­ai­ta, jo­ten he ei­vät ole ri­ko­soi­keu­del­li­ses­ti vas­tuus­sa.

Ran­ta­sen mu­kaan ta­val­li­nen ran­gais­tus val­ti­on­ra­ja­ri­kok­ses­ta on päi­vä­sak­ko­ja. Lain mu­kaan ran­gais­tus voi ol­la myös enin­tään vuo­si van­keut­ta.

Asi­as­ta uu­ti­soi ai­em­min Yle.