STT

Suo­mes­sa ale­taan täl­lä vii­kol­la las­kea maan­tei­den ja moot­to­ri­tei­den no­peus­ra­joi­tuk­sia vas­taa­maan tal­ven ja pi­me­än ajan olo­suh­tei­ta.

Väy­lä­vi­ras­to ker­too tie­dot­tees­saan, et­tä no­peus­ra­joi­tus­ten pää­a­si­al­li­nen vaih­to­päi­vä on per­jan­tai­na, mut­ta ra­joi­tus­merk­ke­jä voi vaih­taa jo ai­em­min, jos olo­suh­teet sitä edel­lyt­tä­vät. Tal­vi- ja pi­me­än ajan ra­joi­tuk­set ote­taan käyt­töön en­si vii­kon tiis­tai­hin men­nes­sä.

Maan­teil­lä no­peus­ra­joi­tuk­set las­ke­taan pää­o­sin 80 ki­lo­met­riin ja moot­to­ri­teil­lä sa­taan ki­lo­met­riin tun­nis­sa. Vaih­tu­vien no­peus­ra­joi­tus­ten moot­to­ri­teil­lä voi­daan kui­ten­kin pi­tää kor­ke­am­mat ra­joi­tuk­set voi­mas­sa mar­ras­kuun lop­puun as­ti sää- ja ke­li­o­lo­jen mu­kaan.

Tal­vi- ja pi­me­än ajan ra­joi­tuk­siin voi­daan yli­pää­tään teh­dä joi­ta­kin poik­keuk­sia, jos tien tur­val­li­suus on kor­ke­al­la ta­sol­la tai sen lii­ken­ne­mää­rät ovat pie­net. Esi­mer­kik­si sa­dan ki­lo­met­rin no­peus­ra­joi­tus voi jää­dä voi­maan maan­teil­lä, jois­sa ajo­suun­nat on ero­tet­tu toi­sis­taan kai­teel­la.