Kes­ki-Po­rin seu­ra­kun­nan seu­ra­kun­ta­neu­vos­to sai 17. huh­ti­kuu­ta Sa­ta­kun­nan Se­tan hal­li­tuk­sen te­ke­män aloit­teen Kes­ki-Po­rin kir­kon ti­lo­jen käy­tös­tä. Aloit­tees­sa toi­vo­taan ti­lo­jen avaa­mis­ta yh­den­ver­tai­ses­ti kai­kil­le kir­kon jä­se­nil­le. Ta­voit­tee­na on aloit­teen mu­kaan eri­ar­vois­ta­vien käy­tän­tö­jen pur­ka­mi­nen ja kaik­kien kir­kon jä­sen­ten sa­ma­nar­voi­nen koh­te­lu.

Ko­kouk­ses­saan 8. lo­ka­kuu­ta Kes­ki-Po­rin seu­ra­kun­nan seu­ra­kun­ta­neu­vos­to hy­väk­syi aloit­teen ää­nin 8–6 ja päät­ti Kes­ki-Po­rin kir­kon ole­van yh­den­ver­tai­ses­ti kaik­kien kir­kon jä­sen­ten käy­tet­tä­vis­sä. Kirk­ko on jat­kos­sa si­ten kaik­kien vih­ki­pa­rien käy­tet­tä­vis­sä su­ku­puo­les­ta riip­pu­mat­ta.

Suo­men ev.-lut. kir­kon stra­te­gia vuo­teen 2026 as­ti on ni­mel­tään ”Ovet au­ki”. Stra­te­gia osi­os­sa ”Ovet au­ki kai­kil­le” läh­tö­koh­ta­na on kaik­ki­nais­ten vas­tak­kai­na­set­te­lu­jen pur­ka­mi­nen. Stra­te­gi­as­sa lau­su­taan: ”Jo­kai­sen ih­mi­sar­vo on luo­vut­ta­ma­ton ja sitä kirk­ko puo­lus­taa.” ja ”Edis­täm­me yh­den­ver­tai­suut­ta ja tasa-ar­voa. Toi­min­tam­me on tie­toi­ses­ti mu­kaan kut­su­vaa. Kaik­ki ih­mi­set ovat ter­ve­tul­lei­ta seu­ra­kun­nan toi­min­taan.”

– Jot­ta stra­te­gi­an ta­voit­teet ovat us­kot­ta­via, on seu­ra­kun­nan toi­min­nan ja pää­tös­ten vah­vis­tet­ta­va vies­tiä, jon­ka mu­kaan jo­kai­nen on sa­mal­la ta­val­la tär­keä ja kaik­ki koh­da­taan yh­den­ver­tai­ses­ti, Kes­ki-Po­rin seu­ra­kun­nan kirk­ko­her­ra Hei­mo Hie­ta­nen to­te­aa.